Post Reply

Post [SOLVED] Fastboot USB not working

OP herzbert

29th June 2012, 10:02 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
28 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
More
Hello,

I got a strange problem: my phone does not accept adb or fastboot commands sent from my pc anymore. The screen says FASTBOOT when connected in fastboot mode to the pc, but the USB appears only after I move the cursor up or down (push the volume button up or down).

The command line on windows states "Waiting for device...". The driver seems broken. In Device Manager (Windows) it says "Other devices -- Android Phone" with an exclamatin mark. A driver update fails.

I am running CM alpha 12 on a HTC One S (S4). The phone was not connected to my pc while on stock. The Android SDK is installed on the pc and up to date.

The phone is running fine besides the lack of usb access in any way. Charging works fine.

Any suggestions appreciated.
Burkhard
Last edited by herzbert; 30th June 2012 at 07:46 AM. Reason: state used device
30th June 2012, 06:20 AM   |  #2  
Eumaniac's Avatar
Member
Flag Graz
Thanks Meter: 9
 
42 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
I had the same issue too. I wantet to push a recovery and my pc could not find my device. I reinstalled htc sync and then found the drivers in c:/programs/htc/sync drivers

Sent from my HTC VLE_U using xda premium
The Following User Says Thank You to Eumaniac For This Useful Post: [ View ]
30th June 2012, 07:39 AM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
28 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
More
Smile SOLVED
I'm delighted it worked. Thank you. I should have tried this before, but I did not think of installing HTC sync. Will keep that in mind.
22nd March 2013, 07:50 AM   |  #4  
Member
Flag chengalpattu
Thanks Meter: 6
 
61 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
More
hello


i have got a seriuos problem,i just booted my phone to fastboot to flash a boot.but when i rebooted to bootloader fastboot usb just dissapears.when i used cmd using adb it says waiting for the device....
anyone please help me from this problemplease.....................
my device is htc one v,
this problem occurs when am using cm10,and i want to use my stock rom again.
please help me to solve this problem
22nd March 2013, 12:16 PM   |  #5  
usaff22's Avatar
Senior Member
Flag Unfortunately, Maps has stopped.
Thanks Meter: 1,468
 
3,450 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
More
Quote:
Originally Posted by udhayababu

hello


i have got a seriuos problem,i just booted my phone to fastboot to flash a boot.but when i rebooted to bootloader fastboot usb just dissapears.when i used cmd using adb it says waiting for the device....
anyone please help me from this problemplease.....................
my device is htc one v,
this problem occurs when am using cm10,and i want to use my stock rom again.
please help me to solve this problem

You have the HTC One V? These forums are for the One S. They are more likely to give better advice
22nd July 2013, 05:44 PM   |  #6  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
3 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
Unhappy Please need help....!!!!
I accidentally formatted my internal storage , cache , data, system and everything.
I cannot able to mount the USB and not even fastboot as it is saying waiting for device. My bootloader is the only thing thats working, not even my philz recovery is of no use . adb is not recognizing my phone . please help



Please let me know about any solution for the problem
The Following 2 Users Say Thank You to kt92 For This Useful Post: [ View ]
30th August 2014, 12:55 PM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Question Has your problem solved ir not...???
Quote:
Originally Posted by herzbert

Hello,

I got a strange problem: my phone does not accept adb or fastboot commands sent from my pc anymore. The screen says FASTBOOT when connected in fastboot mode to the pc, but the USB appears only after I move the cursor up or down (push the volume button up or down).

The command line on windows states "Waiting for device...". The driver seems broken. In Device Manager (Windows) it says "Other devices -- Android Phone" with an exclamatin mark. A driver update fails.

I am running CM alpha 12 on a HTC One S (S4). The phone was not connected to my pc while on stock. The Android SDK is installed on the pc and up to date.

The phone is running fine besides the lack of usb access in any way. Charging works fine.

Any suggestions appreciated.
Burkhard


Hay dear has your problem solved.??
If solved then how.by which method pleas tell me because i am facing the same problem. Thanks in advance
Last edited by faisal459459; 30th August 2014 at 12:59 PM.
30th August 2014, 01:44 PM   |  #8  
davide263's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
14 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
More
I don't know how he solved but this guide on xda worked for me!
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2858337
[GUIDE] Fix Fastboot on Windows 8.1 [Latest fix as of 8/25/14]

Sent from my One S using XDA Free mobile app
30th August 2014, 08:55 PM   |  #9  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
28 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
More
Quote:
Originally Posted by faisal459459

Hay dear has your problem solved.??
If solved then how.by which method pleas tell me because i am facing the same problem. Thanks in advance

Hello Faisal,

I (re-)installed HTC sync software (as I said in post #3). That is all of the story.

Hope this solves your problem too.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes