FORUMS

A Helpful Guide to Music Streaming Services

With the launch of Apple Music, music streaming services have recently gained a lot of … more

An Inside Look at the Redesign of Business Calendar

The much-acclaimed calendar app, Business Calendar, underwent a major design … more

New Android One Device Dead On Arrival

Today, Google announced the second generation of Android One devices, with the new Lava Pixel … more

OnePlus 2 Leaked, Actually Prettier Than Expected

The OnePlus 2 launch event is mere hours away, and we have been treated to clear, … more

Call History full of 'unknown' blank numbers

102 posts
Thanks Meter: 13
 
By Ben-B, Senior Member on 26th August 2014, 12:46 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
I've been using the One for a few months, it's running the latest, unmodified OS.

Yesterday I noticed the call history is full of 'Unknown' blank numbers. To clarify - I take a call, when I finish the call enters the history as a blank entry, with name 'Unknown, and NO NUMBER showing for the call.
Looking through the list, it's happened to most incoming calls.

It never used to do this until yesterday.
I'm wondering what's changed! Why would it start to do this?

Any help appreciated!
 
 
26th August 2014, 03:55 PM |#2  
yatindroid's Avatar
Senior Member
Flag Jaipur
Thanks Meter: 573
 
More
Quote:
Originally Posted by Ben-B

I've been using the One for a few months, it's running the latest, unmodified OS.

Yesterday I noticed the call history is full of 'Unknown' blank numbers. To clarify - I take a call, when I finish the call enters the history as a blank entry, with name 'Unknown, and NO NUMBER showing for the call.
Looking through the list, it's happened to most incoming calls.

It never used to do this until yesterday.
I'm wondering what's changed! Why would it start to do this?

Any help appreciated!

backup your contacts export to phone storage
Clear following app data phone, contacts storage , people
Now reboot phone
Import your contact back
28th August 2014, 11:30 PM |#3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 13
 
More
Quote:
Originally Posted by yatindroid

backup your contacts export to phone storage
Clear following app data phone, contacts storage , people
Now reboot phone
Import your contact back

Thanks Yatindroid, I tried all that, but the first call I made it happened again. A true record of the call in the history, and alongside it a blank verson
8th September 2014, 01:14 PM |#4  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Post Unknown Caller ID
Quote:
Originally Posted by Ben-B

Thanks Yatindroid, I tried all that, but the first call I made it happened again. A true record of the call in the history, and alongside it a blank verson

which android version you are having ?? if it is 4.4.2 u will not face this Unknown ID issue.

only the 4.4.3 update made issues for caller ID which doesn't recognize the country code of that related country service provider. when you remove the country code it will show the correct ID but then the Viber/Whatsapp/Line will not recognize the number without the Complete phone number.

you can by pass this by going the Gmail > Settings > Phone numbers: Default country code: "put a country you will never visit"
8th September 2014, 01:28 PM |#5  
OP Senior Member
Thanks Meter: 13
 
More
Quote:
Originally Posted by nadun_don

which android version you are having ?? if it is 4.4.2 u will not face this Unknown ID issue.

only the 4.4.3 update made issues for caller ID which doesn't recognize the country code of that related country service provider. when you remove the country code it will show the correct ID but then the Viber/Whatsapp/Line will not recognize the number without the Complete phone number.

you can by pass this by going the Gmail > Settings > Phone numbers: Default country code: "put a country you will never visit"

Thanks for the responses guys - I actauly fixed this yesterday, but thinking what it was I recently installed when this started... and uninstalling it! It was the Klick app (Cheap eBay version of the 'Pressy' Button!)
Uninstalled it and now it behaves fine.

BTW The Klick button is sort of OK, you can set it to launch an app, ie the camera, but intuitively then you expect it to also operate the camera, which it doesn't. Plus setting it to operate even when the screen is locked (as you would probably want, for instant-access) of course means I was always finding I'd knocked it.

So a good idea, but not really that functional. plus caused a glitch with my phone history!
1st October 2014, 07:38 PM |#6  
Banzay777's Avatar
Junior Member
Flag Sydney
Thanks Meter: 1
 
More
Also HTC headset fix app causes it in 4.4.3 - it adds empty number socdouble click doesn't recall on headphones!
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes