Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,809,019 Members 55,302 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Corrupted TWRP, red triangle when entering recovery

Tip us?
 
Dani84
Old
(Last edited by Dani84; 2nd September 2014 at 12:35 AM.)
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 23
Join Date: Aug 2014
Default Corrupted TWRP, red triangle when entering recovery

So I'm having a hard time here LOL.

I come from a soft brick and after some issues I got my m7_ul back to stock, which is great as it is alive again Now I want to flash a decent ROM, I have thought about ViperOne. However my TWRP 2.7.1.1 seems corrupted, I can't even enter it and I have had a couple of scary moments as the phone won't boot to system. Finally pressing the power button for like 30 seconds did the job and it booted to system. Stock ROM sucks but it is better than a brick haha.

My phone is international m7_ul, my HBOOT is 1.44 and I have Tampered and Unlocked labels, not sure what should I do exactly. Just want the basic strategy to get my custom ROM running and later on I will add a soundmod but that should be easier.
 
clsA
Old
#2  
clsA's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 976
Posts: 3,645
Join Date: Aug 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Dani84 View Post
So I'm having a hard time here LOL.

I come from a soft brick and after some issues I got my m7_ul back to stock, which is great as it is alive again Now I want to flash a decent ROM, I have thought about ViperOne. However my TWRP 2.7.1.1 seems corrupted, I can't even enter it and I have had a couple of scary moments as the phone won't boot to system. Finally pressing the power button for like 30 seconds did the job and it booted to system. Stock ROM sucks but it is better than a brick haha.

My phone is international m7_ul, my HBOOT is 1.44 and I have Tampered and Unlocked labels, not sure what should I do exactly. Just want the basic strategy to get my custom ROM running and later on I will add a soundmod but that should be easier.
If you returned to stock you have re flash custom recovery

Quote:
Unlock the bootloader at HTCDEV
then from fastboot USB
Flash recovery TWRP 2.6.3.3
http://techerrata.com/browse/twrp2/m7ul

fastboot flash recovery openrecovery-twrp-2.6.3.3-m7.img
fastboot erase cache
fastboot reboot-bootloader
HTC One 32 GB AT&T

The Following User Says Thank You to clsA For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
scifitrekkie
Old
#3  
scifitrekkie's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 195
Posts: 572
Join Date: Aug 2010
Location: Area 51
Suggest re-download, the re-flash TWRP, flash in fastboot fastboot flash recovery <name of recovery.img> and then fastboot erase cache, this should allow you to enter recovery.
The Following User Says Thank You to scifitrekkie For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Dani84
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 23
Join Date: Aug 2014
wow that was fast thanks, problem solved, I'm now running TWRP 2.6.3.4

so now I just place the desired ROM flash it, wipe dalvik and cache, and voila, right? will try to find if viperone is compatible with m7ul, I had a problem with ARHD 71.1
 
clsA
Old
#5  
clsA's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 976
Posts: 3,645
Join Date: Aug 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Dani84 View Post
wow that was fast thanks, problem solved, I'm now running TWRP 2.6.3.4

so now I just place the desired ROM flash it, wipe dalvik and cache, and voila, right? will try to find if viperone is compatible with m7ul, I had a problem with ARHD 71.1
They will both work great with your current recovery installed
HTC One 32 GB AT&T

The Following User Says Thank You to clsA For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes