Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,812,880 Members 51,131 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] HELP Phone network unlocked but phone not activated.

Tip us?
 
Watcha12345
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Jul 2014
Default [Q] HELP Phone network unlocked but phone not activated.

Hii


Can somebody please help.


So I purchased a HTC one M7 from ebay. Turns out its not a UK version as expected although phone is unlocked I think as I can make phone calls on tmobile and it works on gsm. However I cannot update phone as I think to do this the phone needs activating as its a sprint phone originally however obviously in uk with no sprint sim I cannot activate. At least I think the phone needs to be activated to update not sure if there are anyother restrictions as update option not available like other htc one m7s . Anyway to activate it?
 
clsA
Old
#2  
clsA's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 983
Posts: 3,686
Join Date: Aug 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Watcha12345 View Post
Hii


Can somebody please help.


So I purchased a HTC one M7 from ebay. Turns out its not a UK version as expected although phone is unlocked I think as I can make phone calls on tmobile and it works on gsm. However I cannot update phone as I think to do this the phone needs activating as its a sprint phone originally however obviously in uk with no sprint sim I cannot activate. At least I think the phone needs to be activated to update not sure if there are anyother restrictions as update option not available like other htc one m7s . Anyway to activate it?
updates depend on your carrier, if the phone makes calls it's activated
HTC One 32 GB AT&T

 
Watcha12345
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Jul 2014
Quote:
Originally Posted by clsA View Post
updates depend on your carrier, if the phone makes calls it's activated
I don't understand how it can still be activated as shown in the image it still says "Activate this device" meaning I still cannot update my phone software.
Attached Images
File Type: jpg GetAttachment.jpg - [Click for QR Code] (3.6 KB, 16 views)
 
Seanie280672
Old
#4  
Seanie280672's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 343
Posts: 1,162
Join Date: Feb 2012
Location: Halesowen

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Watcha12345 View Post
I don't understand how it can still be activated as shown in the image it still says "Activate this device" meaning I still cannot update my phone software.
your picture is way to small to reads and when zooming in just becomes a blur.
 
Watcha12345
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Jul 2014
Quote:
Originally Posted by Seanie280672 View Post
your picture is way to small to reads and when zooming in just becomes a blur.
Okay thanks, here is new one
Attached Images
File Type: jpg GetAttachment (1).jpg - [Click for QR Code] (1.9 KB, 19 views)
 
zelendel
Old
(Last edited by zelendel; 18th August 2014 at 12:36 AM.)
#6  
zelendel's Avatar
Moderator Committee - The Dark Knight
Thanks Meter 11,139
Posts: 14,569
Join Date: Aug 2008
Location: Watching from the Shadows

 
DONATE TO ME
You won't be able to update with OTA as those would be sent from sprint. You will have to do it manually. It wants activating on the primary service which is CDMA and not GSM. Nothing you can do about.





If hard work pays off then easy work is worthless
SearchFu
Never Ask someone to do something your not willing to at least try to do yourself.
"Gotham is the work of a madman"- NunHugger Current Nexus 5-12 Nightly


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


MediaTek Continues Steps Towards Being Developer-Friendly

Not too long ago MediaTek was very closed off towards the mobile developer … more

Sony PS4 Remote Play Ported to All Android Devices

Im pretty sure that every informed gamer out there perked their ears up when Sony came out … more

Change Your Samsung Galaxy S2’s Dialer Background in Real Time

As with anything, if youve looked at something long enough, things can … more

Increase Your Multitasking Workflow with C-Floating Windows

Technology has put life on the fast track. Lazy, relaxed days have turned into … more