Update Overload: SuperSU Heavily Updated

There are apps and apps out there. Very few can reach the level of popularity required to stay at … more

Lollipop Leak Available for the Sprint Galaxy S5

Since the Android 5.0Lollipop’s official release not too long ago, we’ve seen … more

CPU Spy Gets an Android Lollipop Makeover

At some point in the distant past, you probably heard of CPU Spy for Android by XDARetired … more

Amazon Fire TV Stick vs Chromecast – XDA TV

There is no doubt that Amazon is a huge player in many markets, and they want to be a huge … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] HELP Phone network unlocked but phone not activated.

OP Watcha12345

30th July 2014, 12:12 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Jul 2014
Hii


Can somebody please help.


So I purchased a HTC one M7 from ebay. Turns out its not a UK version as expected although phone is unlocked I think as I can make phone calls on tmobile and it works on gsm. However I cannot update phone as I think to do this the phone needs activating as its a sprint phone originally however obviously in uk with no sprint sim I cannot activate. At least I think the phone needs to be activated to update not sure if there are anyother restrictions as update option not available like other htc one m7s . Anyway to activate it?
30th July 2014, 12:24 AM   |  #2  
clsA's Avatar
Senior Member
Flag Central Florida
Thanks Meter: 1,166
 
4,263 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Watcha12345

Hii


Can somebody please help.


So I purchased a HTC one M7 from ebay. Turns out its not a UK version as expected although phone is unlocked I think as I can make phone calls on tmobile and it works on gsm. However I cannot update phone as I think to do this the phone needs activating as its a sprint phone originally however obviously in uk with no sprint sim I cannot activate. At least I think the phone needs to be activated to update not sure if there are anyother restrictions as update option not available like other htc one m7s . Anyway to activate it?

updates depend on your carrier, if the phone makes calls it's activated
17th August 2014, 06:27 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Jul 2014
Quote:
Originally Posted by clsA

updates depend on your carrier, if the phone makes calls it's activated

I don't understand how it can still be activated as shown in the image it still says "Activate this device" meaning I still cannot update my phone software.
Attached Images
File Type: jpg GetAttachment.jpg - [Click for QR Code] (3.6 KB, 16 views)
17th August 2014, 06:49 PM   |  #4  
Seanie280672's Avatar
Senior Member
Flag Halesowen
Thanks Meter: 346
 
1,169 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Watcha12345

I don't understand how it can still be activated as shown in the image it still says "Activate this device" meaning I still cannot update my phone software.

your picture is way to small to reads and when zooming in just becomes a blur.
17th August 2014, 07:01 PM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Jul 2014
Quote:
Originally Posted by Seanie280672

your picture is way to small to reads and when zooming in just becomes a blur.

Okay thanks, here is new one
Attached Images
File Type: jpg GetAttachment (1).jpg - [Click for QR Code] (1.9 KB, 20 views)
18th August 2014, 01:34 AM   |  #6  
zelendel's Avatar
Moderator Committee - The Dark Knight
Flag Watching from the Shadows
Thanks Meter: 11,570
 
14,948 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
Donate to Me
More
You won't be able to update with OTA as those would be sent from sprint. You will have to do it manually. It wants activating on the primary service which is CDMA and not GSM. Nothing you can do about.
Last edited by zelendel; 18th August 2014 at 01:36 AM.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes