Post Reply

Htc one regional settings

OP kovu666

24th August 2014, 12:51 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
15 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Hello, guys I have experience with flashing android devices but with the new devices everything is more complicated. I bought a phone but is designed for ASIA region. I live in UK, in internal memory has some applications in chinese language and I decided to download european firmware. Here the problems come. First I need to change CID which required S-OFF. This took me a lot of time because I'm with 1.57 HBOOT. Root and custom rom as well. I also changed MID. I'm not sure why because nothing happend after this changes. I still can't install Stock European ROM. Sometimes, receiving error 155 or stuck at checking header (5 %). Is my goal possible at all ?
24th August 2014, 02:26 AM   |  #2  
clsA's Avatar
Senior Member
Flag Central Florida
Thanks Meter: 1,078
 
3,988 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by kovu666

Hello, guys I have experience with flashing android devices but with the new devices everything is more complicated. I bought a phone but is designed for ASIA region. I live in UK, in internal memory has some applications in chinese language and I decided to download european firmware. Here the problems come. First I need to change CID which required S-OFF. This took me a lot of time because I'm with 1.57 HBOOT. Root and custom rom as well. I also changed MID. I'm not sure why because nothing happend after this changes. I still can't install Stock European ROM. Sometimes, receiving error 155 or stuck at checking header (5 %). Is my goal possible at all ?

You may have to downgrade your hboot to flash a RUU.
What did you change your cid and mid too ? your best to look at @nkk71 superguide before going any further
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2541082
24th August 2014, 08:57 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
15 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
I succeeded, but I'm not very happy because can't update via OTA. May be because using European stock rom The installer said:
"We have determined that your phone may be running a modified version of its software. For your protection we cannot update your phone. Please revert your phone to official HTC system software to update your phone."

I tried manually from the recovery but got this error
assert failed file_getprop( /system/build.prop ro.build.fingerprint )

After so much effort I won't revert back to Asian stock rom. Do you have an idea how to skip verifying ? Or what else needs to be changed to make my phone as europen edition ?
24th August 2014, 09:58 PM   |  #4  
majmoz's Avatar
Senior Member
Flag Sonoita
Thanks Meter: 240
 
896 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
More
Quote:
Originally Posted by kovu666

I succeeded, but I'm not very happy because can't update via OTA. May be because using European stock rom The installer said:
"We have determined that your phone may be running a modified version of its software. For your protection we cannot update your phone. Please revert your phone to official HTC system software to update your phone."

I tried manually from the recovery but got this error
assert failed file_getprop( /system/build.prop ro.build.fingerprint )

After so much effort I won't revert back to Asian stock rom. Do you have an idea how to skip verifying ? Or what else needs to be changed to make my phone as europen edition ?

Please post a fastboot getvar all and remove the imei and serialno. That way we can see what is on your phone to direct you in the correct direction.
24th August 2014, 10:45 PM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
15 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
I was with super CID later I made some changes.

INFOversion: 0.5
INFOversion-bootloader: 1.44.0000
INFOversion-baseband: 4A.13.3231.27
INFOversion-cpld: None
INFOversion-microp: None
INFOversion-main:
INFOversion-misc: PVT SHIP S-OFF
INFOserialno:
INFOimei:
INFOmeid: 00000000000000
INFOproduct: m7_ul
INFOplatform: HBOOT-8064
INFOmodelid: PN0710000
INFOcidnum: HTC__E11
INFObattery-status: good
INFObattery-voltage: 3815mV
INFOpartition-layout: Generic
INFOsecurity: off
INFObuild-mode: SHIP
INFOboot-mode: FASTBOOT
getvar:all FAILED (status read failed (Too many links))
finished. total time: 0.071s
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	pic.png
Views:	7
Size:	46.9 KB
ID:	2910731  
24th August 2014, 10:54 PM   |  #6  
clsA's Avatar
Senior Member
Flag Central Florida
Thanks Meter: 1,078
 
3,988 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by kovu666

I was with super CID later I made some changes.

INFOversion: 0.5
INFOversion-bootloader: 1.44.0000
INFOversion-baseband: 4A.13.3231.27
INFOversion-cpld: None
INFOversion-microp: None
INFOversion-main:
INFOversion-misc: PVT SHIP S-OFF
INFOserialno:
INFOimei:
INFOmeid: 00000000000000
INFOproduct: m7_ul
INFOplatform: HBOOT-8064
INFOmodelid: PN0710000
INFOcidnum: HTC__E11
INFObattery-status: good
INFObattery-voltage: 3815mV
INFOpartition-layout: Generic
INFOsecurity: off
INFObuild-mode: SHIP
INFOboot-mode: FASTBOOT
getvar:all FAILED (status read failed (Too many links))
finished. total time: 0.071s

did you downgrade your hboot ?
what RUU did you use .. your mainver is missing

from the error you had it looks like you trying to flash an OTA and not a Full RUU
24th August 2014, 11:14 PM   |  #7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
15 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Yes I did. From Hboot 1.57 to 1.44 in order to install RUU_M7_UL_JB_50_HTC_Europe_1.28.401.7_Radio_4A.13. 3231.27_10.31.1131.05_release_310878_signed.exe

Now I just need to upgrade.
24th August 2014, 11:20 PM   |  #8  
majmoz's Avatar
Senior Member
Flag Sonoita
Thanks Meter: 240
 
896 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
More
Quote:
Originally Posted by kovu666

Yes I did. From Hboot 1.57 to 1.44 in order to install RUU_M7_UL_JB_50_HTC_Europe_1.28.401.7_Radio_4A.13. 3231.27_10.31.1131.05_release_310878_signed.exe

Now I just need to upgrade.

Why not try the RUU 4.19.401.9 it might work better and you will not have to do as many updates.
25th August 2014, 01:00 AM   |  #9  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
15 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Finally after three whole days I succeeded thanks to you and this thread
forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2305490

Now after many updates approximately 8 I'm using European Stock Rom with the latest update version 6.09.401.5 and can receiving future updates via OTA
25th August 2014, 02:02 AM   |  #10  
clsA's Avatar
Senior Member
Flag Central Florida
Thanks Meter: 1,078
 
3,988 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by kovu666

Finally after three whole days I succeeded thanks to you and this thread
forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2305490

Now after many updates approximately 8 I'm using European Stock Rom with the latest update version 6.09.401.5 and can receiving future updates via OTA

Good deal glad you got it all sorted out

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes