Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,804,955 Members 53,134 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] trouble flashing Recovery

Tip us?
 
grymcent
Old
(Last edited by grymcent; 28th August 2014 at 10:15 AM.) Reason: deleting imie
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 260
Join Date: Jan 2010
Location: Oakham, UK
Default [Q] trouble flashing Recovery

Hi
I unlocked my phone - HTC One (m7) using the HTCDev.com/bootloader.
Fastboot says its ***UNLOCKED***
Ive been trying to "fastboot flash recovery recovery.img" - Ive tried TWRP and Clockwork, both just sit at: "sending 'recovery' (xxxx KB)... ".
"fastboot erase cache
erasing 'cache'... OKAY" and "fastboot reboot-bootloader" all work fine so I know its connecting and working.

below is Getvar all data.
Can anyone suggest why this might be happening?
I'm using Ubuntu atm

cheers
grymcent



fastboot getvar all
INFOversion: 0.5
INFOversion-bootloader: 1.57.0000
INFOversion-baseband: 4T.27.3218.14
INFOversion-cpld: None
INFOversion-microp: None
INFOversion-main: 5.11.401.10
INFOversion-misc: PVT SHIP S-ON
INFOserialno: xxxxxxxxx
INFOimei: xxxxxxxxxxxx
INFOmeid: 00000000000000
INFOproduct: m7_ul
INFOplatform: HBOOT-8064
INFOmodelid: PN0710000
INFOcidnum: HTC__001
INFObattery-status: good
INFObattery-voltage: 4314mV
INFOpartition-layout: Generic
INFOsecurity: on
INFObuild-mode: SHIP
INFOboot-mode: FASTBOOT
INFOcommitno-bootloader: dirty-e47fb74b
INFOhbootpreupdate: 11
INFOgencheckpt: 0
all: Done!
"Without tech we wouldn't even have fire, without imagination we wouldn't have cave art, without both we wouldn't have xda-developers!"
HTC Sensation Rooted ARHD Stock ROM, Turbo Boost.
 
majmoz
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 159
Posts: 615
Join Date: Oct 2010
Location: Sonoita
Quote:
Originally Posted by grymcent View Post
Hi
I unlocked my phone - HTC One (m7) using the HTCDev.com/bootloader.
Fastboot says its ***UNLOCKED***
Ive been trying to "fastboot flash recovery recovery.img" - Ive tried TWRP and Clockwork, both just sit at: "sending 'recovery' (xxxx KB)... ".
"fastboot erase cache
erasing 'cache'... OKAY" and "fastboot reboot-bootloader" all work fine so I know its connecting and working.

below is Getvar all data.
Can anyone suggest why this might be happening?
I'm using Ubuntu atm

cheers
grymcent



fastboot getvar all
INFOversion: 0.5
INFOversion-bootloader: 1.57.0000
INFOversion-baseband: 4T.27.3218.14
INFOversion-cpld: None
INFOversion-microp: None
INFOversion-main: 5.11.401.10
INFOversion-misc: PVT SHIP S-ON
INFOserialno:
INFOimei:
INFOmeid: 00000000000000
INFOproduct: m7_ul
INFOplatform: HBOOT-8064
INFOmodelid: PN0710000
INFOcidnum: HTC__001
INFObattery-status: good
INFObattery-voltage: 4314mV
INFOpartition-layout: Generic
INFOsecurity: on
INFObuild-mode: SHIP
INFOboot-mode: FASTBOOT
INFOcommitno-bootloader: dirty-e47fb74b
INFOhbootpreupdate: 11
INFOgencheckpt: 0
all: Done!
In your first post delete the imei and serialno from the getvar!

Do you have USB Debugging enabled in Settings -> Developer options?
Is Fast boot unchecked in Settings -> Power?
Is your TWRP renamed to recovery and is it in the same directory that Ubuntu is currently focused?
The best way to get me to reply is to quote or mention me @majmoz

If I was of help to you, please click the "Thanks" button!

Useful links:

nkk71's SuperGUIDE to returning 100% back to stock
HTC 1 Guru by crushalot
[Collection] HTC One Stock Recoveries
 
grymcent
Old
#3  
Senior Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 260
Join Date: Jan 2010
Location: Oakham, UK
Quote:
Originally Posted by majmoz View Post
In your first post delete the imei and serialno from the getvar!

Do you have USB Debugging enabled in Settings -> Developer options?
Is Fast boot unchecked in Settings -> Power?
Is your TWRP renamed to recovery and is it in the same directory that Ubuntu is currently focused?

Thanks
went through the process again this morning, following advice and steps - worked fine today.
didnt do anything different -
but at least I now have recovery flashed, maybe i'd left a space or something in the rename last time.

anyway all done
cheers
"Without tech we wouldn't even have fire, without imagination we wouldn't have cave art, without both we wouldn't have xda-developers!"
HTC Sensation Rooted ARHD Stock ROM, Turbo Boost.
 
grymcent
Old
#4  
Senior Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 260
Join Date: Jan 2010
Location: Oakham, UK
Quote:
Originally Posted by grymcent View Post
Thanks
went through the process again this morning, following advice and steps - worked fine today.
didnt do anything different -
but at least I now have recovery flashed, maybe i'd left a space or something in the rename last time.

anyway all done
cheers
Juat noticed that my bootloader now says ****TAMPERED**** AND ***UNLOCKED****
not sure why or what this means or how much of a probelm this is
"Without tech we wouldn't even have fire, without imagination we wouldn't have cave art, without both we wouldn't have xda-developers!"
HTC Sensation Rooted ARHD Stock ROM, Turbo Boost.
 
xXDeathDealaXx
Old
#5  
xXDeathDealaXx's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 4
Posts: 10
Join Date: Apr 2011

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by grymcent View Post
Juat noticed that my bootloader now says ****TAMPERED**** AND ***UNLOCKED****
not sure why or what this means or how much of a probelm this is
That came up after to flashed your recovery. There is a way to remove the tampered flag, but I'm not sure about the unlocked flag.

Here's what I used to remove tampered:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2477792
 
nateboi81
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 97
Posts: 574
Join Date: Jul 2010
Location: Melbourne
You need to be s off to remove tampered. It's not really a problem unless u need to return your phone for warranty
The Following User Says Thank You to nateboi81 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Tags
recovery, root, twrp
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes