The XDA LG QPair Developer Challenge Voting Has Begun!

It seems like it was just yesterday that weannounced that we had paired up with LGto … more

Major Update for the Sony Smartwatch 2 Brings DND and More

With the wearables landscape now dominated by Android Wear and Pebble, its … more

How to Root Android Wear 5.0.1 Lollipop Devices – XDA TV

The Lollipop update for Android Wear devices has hit the market and people are … more

Android 5.0.2 and New Factory Images For Nexus 7 (Wi-Fi) Available

Android 5.0 is has been publicly available since early November, and the … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Diasble HTC Dialer (No IMEI and Baseband Hardware issue)

OP xubx

6th June 2014, 01:38 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
26 posts
Join Date:Joined: Dec 2007
Hey Guys, my phone has run into a big problem,

The IMEI and Baseband vanished and the phone started to restart every 3 minutes with no cel reception

I tried everything and finally gave up on it, however now on the HD Revolution Rom 71 my phone does not restart anymore hence i can use it as a tab atleast.

However i keep on getting com.htc.htcdialer has stopped responding error, i get it a few times after which my phone halts.

Is there any way to disable the phone features completely so that i can use the phone as a tab atleast?

thanks guys
6th June 2014, 05:18 PM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 443
 
1,801 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Yes.. delete com.htc.htcdialer from /system/app or /system/priv-app

or freeze/uninstall using titanium backup
16th August 2014, 10:30 PM   |  #3  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
19 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
Did this work for you? Mime has the same problem. Does anyone know what part of the hardware is broke?

Sent from my One using XDA Free mobile app
17th August 2014, 01:35 PM   |  #4  
nkk71's Avatar
Recognized Contributor
Flag Beirut
Thanks Meter: 3,116
 
6,265 posts
Join Date:Joined: May 2010
More
Quote:
Originally Posted by addy187a

Did this work for you? Mime has the same problem. Does anyone know what part of the hardware is broke?

Sent from my One using XDA Free mobile app

you should try a flashing a full RUU first, sometimes it does actually fix the problem. if the ruu doesn't fix it, then it's probably a hardware problem
17th August 2014, 09:06 PM   |  #5  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
19 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by nkk71

you should try a flashing a full RUU first, sometimes it does actually fix the problem. if the ruu doesn't fix it, then it's probably a hardware problem

I tried the RUU, same issue, what part of the hardware do you think is broken? Theres no way a hardware issue can destroy the IMEI and Baseband causing the loss of mobile network but still show the full information of the specific phone in the CMD ADB thing! It must be the software which disables the IMEI if a part of the hardware has failed innit. God man, HTC is charging me 130 to fix it, I might aswell sell it for that price and get a Nokia to avoid these issues.
Last edited by addy187a; 17th August 2014 at 09:22 PM. Reason: Doesnt make sense
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes