Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] TWRP backup succeeds but when booted, it's barebones

OP dude2k5

5th July 2014, 04:40 AM   |  #1  
dude2k5's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 277
 
732 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
Something happen to my backup or something.

I made a nandroid, then tried a diff rom which required a newer TWRP, so I updated from 2.6.33 to 2.7.1 and when I tried to restore, everything said it was ok.

So I booted in, and it was only HTC stuff. No Google stuff whatsoever, or my apps. However, looking into the app section in the settings, I see all my apps! But none have the correct icons, just the placeholders and they were all 0kb, except for a handful which has like 70kb.

I'm not sure what happened...So I went back to TWRP 2.6.33 just to see if it was the version or something, but still, the same thing when restoring. I even tried fix permissions, no go.

Had to start over, but finally got my phone mostly working, but I'm worried about future nandroids. And is this a known issue?
5th July 2014, 07:34 AM   |  #2  
Senior Member
Flag Melbourne
Thanks Meter: 98
 
592 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
Certainly shouldn't be any issues with nandroids. I think you were just unlucky with a dodgy backup

Sent from my HTC One using XDA Premium 4 mobile app
5th July 2014, 07:55 AM   |  #3  
Seanie280672's Avatar
Senior Member
Flag Halesowen
Thanks Meter: 347
 
1,172 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by dude2k5

Something happen to my backup or something.

I made a nandroid, then tried a diff rom which required a newer TWRP, so I updated from 2.6.33 to 2.7.1 and when I tried to restore, everything said it was ok.

So I booted in, and it was only HTC stuff. No Google stuff whatsoever, or my apps. However, looking into the app section in the settings, I see all my apps! But none have the correct icons, just the placeholders and they were all 0kb, except for a handful which has like 70kb.

I'm not sure what happened...So I went back to TWRP 2.6.33 just to see if it was the version or something, but still, the same thing when restoring. I even tried fix permissions, no go.

Had to start over, but finally got my phone mostly working, but I'm worried about future nandroids. And is this a known issue?

If you want it to be everything, ie apps, google stuff etc, when you do the nandroid, you need to select everthing in the list, I think it just defaults to backing up boot and system, but you need to manually select everything else, data, cache, recovery etc, you'll see them before you swipe to backup, they're just little check boxes.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes