Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,732,778 Members 51,720 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] TWRP backup succeeds but when booted, it's barebones

Tip us?
 
dude2k5
Old
#1  
dude2k5's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 230
Posts: 647
Join Date: Jul 2010
Default [Q] TWRP backup succeeds but when booted, it's barebones

Something happen to my backup or something.

I made a nandroid, then tried a diff rom which required a newer TWRP, so I updated from 2.6.33 to 2.7.1 and when I tried to restore, everything said it was ok.

So I booted in, and it was only HTC stuff. No Google stuff whatsoever, or my apps. However, looking into the app section in the settings, I see all my apps! But none have the correct icons, just the placeholders and they were all 0kb, except for a handful which has like 70kb.

I'm not sure what happened...So I went back to TWRP 2.6.33 just to see if it was the version or something, but still, the same thing when restoring. I even tried fix permissions, no go.

Had to start over, but finally got my phone mostly working, but I'm worried about future nandroids. And is this a known issue?
 
nateboi81
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 69
Posts: 489
Join Date: Jul 2010
Location: Melbourne
Certainly shouldn't be any issues with nandroids. I think you were just unlucky with a dodgy backup

Sent from my HTC One using XDA Premium 4 mobile app
 
Seanie280672
Old
#3  
Senior Member
Thanks Meter 246
Posts: 802
Join Date: Feb 2012
Location: Halesowen

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by dude2k5 View Post
Something happen to my backup or something.

I made a nandroid, then tried a diff rom which required a newer TWRP, so I updated from 2.6.33 to 2.7.1 and when I tried to restore, everything said it was ok.

So I booted in, and it was only HTC stuff. No Google stuff whatsoever, or my apps. However, looking into the app section in the settings, I see all my apps! But none have the correct icons, just the placeholders and they were all 0kb, except for a handful which has like 70kb.

I'm not sure what happened...So I went back to TWRP 2.6.33 just to see if it was the version or something, but still, the same thing when restoring. I even tried fix permissions, no go.

Had to start over, but finally got my phone mostly working, but I'm worried about future nandroids. And is this a known issue?
If you want it to be everything, ie apps, google stuff etc, when you do the nandroid, you need to select everthing in the list, I think it just defaults to backing up boot and system, but you need to manually select everything else, data, cache, recovery etc, you'll see them before you swipe to backup, they're just little check boxes.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes