Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Unroot

OP XDA Forumz 10

18th August 2014, 06:25 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Aug 2014
Hello All,

Read so many different posts regarding this I have a headache. Looking to unroot my HTC One (Which never successfully rooted anyway and wouldn't let me run apps such as DSploit saying it wasn't rooted but can no longer update via OTA so guess it needs flashing).

I have relocked the bootloader using fastboot oem lock

I have tried using one RUU I found but this failed: RUU_M7_UL_JB_50_HTC_Europe_1.28.401.7_Radio_4A.13. 3231.27_10.31.1131.05_release_310878_signed

My phone carrier is Vodafone but the phone is Sim-free

U:\Andriod\Android>fastboot.exe getvar all
< waiting for device >
(bootloader) version: 0.5
(bootloader) version-bootloader: 1.56.0000
(bootloader) version-baseband: 4A.25.3263.21
(bootloader) version-cpld: None
(bootloader) version-microp: None
(bootloader) version-main: 4.19.401.11
(bootloader) version-misc: PVT SHIP S-ON
(bootloader) serialno:
(bootloader) imei:
(bootloader) meid: 00000000000000
(bootloader) product: m7_ul
(bootloader) platform: HBOOT-8064
(bootloader) modelid: PN0710000
(bootloader) cidnum: HTC__001
(bootloader) battery-status: good
(bootloader) battery-voltage: 4213mV
(bootloader) partition-layout: Generic
(bootloader) security: on
(bootloader) build-mode: SHIP
(bootloader) boot-mode: FASTBOOT
(bootloader) commitno-bootloader: dirty-4dab9d12
(bootloader) hbootpreupdate: 11
(bootloader) gencheckpt: 0
all: Done!
finished. total time: 0.070s
Last edited by XDA Forumz 10; 18th August 2014 at 06:30 PM.
18th August 2014, 06:37 PM   |  #2  
Seanie280672's Avatar
Senior Member
Flag Halesowen
Thanks Meter: 349
 
1,180 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by XDA Forumz 10

Hello All,

Read so many different posts regarding this I have a headache. Looking to unroot my HTC One (Which never successfully rooted anyway and wouldn't let me run apps such as DSploit saying it wasn't rooted but can no longer update via OTA so guess it needs flashing).

I have relocked the bootloader using fastboot oem lock

I have tried using one RUU I found but this failed: RUU_M7_UL_JB_50_HTC_Europe_1.28.401.7_Radio_4A.13. 3231.27_10.31.1131.05_release_310878_signed

My phone carrier is Vodafone but the phone is Sim-free

U:\Andriod\Android>fastboot.exe getvar all
< waiting for device >
(bootloader) version: 0.5
(bootloader) version-bootloader: 1.56.0000
(bootloader) version-baseband: 4A.25.3263.21
(bootloader) version-cpld: None
(bootloader) version-microp: None
(bootloader) version-main: 4.19.401.11
(bootloader) version-misc: PVT SHIP S-ON
(bootloader) serialno:
(bootloader) imei:
(bootloader) meid: 00000000000000
(bootloader) product: m7_ul
(bootloader) platform: HBOOT-8064
(bootloader) modelid: PN0710000
(bootloader) cidnum: HTC__001
(bootloader) battery-status: good
(bootloader) battery-voltage: 4213mV
(bootloader) partition-layout: Generic
(bootloader) security: on
(bootloader) build-mode: SHIP
(bootloader) boot-mode: FASTBOOT
(bootloader) commitno-bootloader: dirty-4dab9d12
(bootloader) hbootpreupdate: 11
(bootloader) gencheckpt: 0
all: Done!
finished. total time: 0.070s

you will either need to push this file to your internal storage, OR, if your still able to boot to your rom, plug in your phone and then copy it to your internal storage.

then using a custom recovery like TWRP, flash it like you would do with a custom rom, make sure when prompted in the aroma installer, you select wipe data, install stock radio and install stock recovery, once its done and your phone is back on you should get working OTA's, next time, MAKE A BACKUP.

https://www.androidfilehost.com/?fid=23501681358545524
27th August 2014, 01:40 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Aug 2014
reply
Hi, my mobile is not properly rooted, no matter what I try I cant fix it. Towel root shows SU Access but No root. When I run the app and make it rain, it momentarily appears to give me root as I can run dsploit. Very soon after, or after a manual restart, its gone again.

Don't I need root to even run a RUU file?

How the hell can this be fixed. Agreed I should have run a backup, lesson learned

Phone is still working just cant get OTA updates, or run my favourite app DSPloit

Thanks for your help, I do appreciate your time

Carl
9th September 2014, 01:58 PM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Aug 2014
Thumbs up Thanks!
Im back in business now, thanks a lot. Big special thanks to Crushalot also

Thanks

Carl
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes