FORUMS

Google play error 491

580 posts
Thanks Meter: 87
 
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
I just got miui 2.5.25 and when I click to download an app from google play I get error 491....
What can I do:'(

Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e using Tapatalk 2
 
 
1st June 2012, 03:02 PM |#2  
Sindroid's Avatar
Senior Member
Flag Bergen
Thanks Meter: 101
 
More
Clear data in settings/Apps/Google Play Store and try again.
1st June 2012, 03:03 PM |#3  
kgs1992's Avatar
Recognized Contributor
Flag Mumbai
Thanks Meter: 1,796
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by aryehzev

I just got miui 2.5.25 and when I click to download an app from google play I get error 491....
What can I do:'(

Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e using Tapatalk 2

Delete your Google account from accounts & sync.
Reboot to recovery, wipe Cache +dalvik.
Reboot.
Add your Google account.
Do this, and it should be fine.
The Following 20 Users Say Thank You to kgs1992 For This Useful Post: [ View ]
8th February 2013, 12:35 AM |#4  
Member
Flag Pittsburgh,Pa
Thanks Meter: 17
 
More
Thank you kgs1992. Worked like a charm on my vzw GSIII after I restored from Titanium Backup and got the 491 error. Found your answer thru a google search. Thanks again.
17th June 2013, 11:41 AM |#5  
sgs22012's Avatar
Senior Member
Flag va,usa
Thanks Meter: 69
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by kenmorgan

Thank you kgs1992. Worked like a charm on my vzw GSIII after I restored from Titanium Backup and got the 491 error. Found your answer thru a google search. Thanks again.

So is this essentially the same as a 403 and 927 then? Or just same remedy...
17th June 2013, 12:27 PM |#6  
kgs1992's Avatar
Recognized Contributor
Flag Mumbai
Thanks Meter: 1,796
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by sgs22012

So is this essentially the same as a 403 and 927 then? Or just same remedy...

It's the only solution to most play store errors.
This should solve it, unless you've modified something or you're using a modified version of play store.

Sent from my Xperia Z using XDA Premium
30th June 2013, 02:40 PM |#7  
wpkwolfseye's Avatar
Senior Member
Flag Cologne
Thanks Meter: 25
 
More
Question
Quote:
Originally Posted by kgs1992

It's the only solution to most play store errors.
This should solve it, unless you've modified something or you're using a modified version of play store.

Sent from my Xperia Z using XDA Premium

Just recently I came across this error more frequently. This only happend to on 4.1.2. Either on Stock Rom or Custom. Happend on my Note 2,the Note 10.1 and on my gf's SGS-2. Until then, having different phones over the years, different Android Versions, I never saw this error. Since its multiple Phlnes, Tablets and Roms over the years, there is no common connection what this could be. Except the Playstore and Android 4.1.2.

Any thoughts on that?
30th June 2013, 02:58 PM |#8  
kgs1992's Avatar
Recognized Contributor
Flag Mumbai
Thanks Meter: 1,796
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by wpkwolfseye

Just recently I came across this error more frequently. This only happend to on 4.1.2. Either on Stock Rom or Custom. Happend on my Note 2,the Note 10.1 and on my gf's SGS-2. Until then, having different phones over the years, different Android Versions, I never saw this error. Since its multiple Phlnes, Tablets and Roms over the years, there is no common connection what this could be. Except the Playstore and Android 4.1.2.

Any thoughts on that?

It could be some versions of Google Play services I think.
Changing your lcd density is one major cause.
Sometimes changing Roms without wiping triggers it too.
Hard to point out a single culprit when there are so many possible triggers for play store errors.
The Following User Says Thank You to kgs1992 For This Useful Post: [ View ]
30th June 2013, 05:49 PM |#9  
wpkwolfseye's Avatar
Senior Member
Flag Cologne
Thanks Meter: 25
 
More
Quote:
Originally Posted by kgs1992

It could be some versions of Google Play services I think.
Changing your lcd density is one major cause.
Sometimes changing Roms without wiping triggers it too.
Hard to point out a single culprit when there are so many possible triggers for play store errors.

I always wipe for different Roms. But out of curiosity, what has changing LCD density to do with that error? Really strikes me odd that something like that could have anything to do with such an error.

However, it seems likely that Google screwed something up with theit Market Services, at least with 4.1.2. Didnt notice that error in other Android Versions.
30th June 2013, 06:02 PM |#10  
kgs1992's Avatar
Recognized Contributor
Flag Mumbai
Thanks Meter: 1,796
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by wpkwolfseye

I always wipe for different Roms. But out of curiosity, what has changing LCD density to do with that error? Really strikes me odd that something like that could have anything to do with such an error.

However, it seems likely that Google screwed something up with theit Market Services, at least with 4.1.2. Didnt notice that error in other Android Versions.

I'm not sure myself.
Changing density makes some apps unavailable to you on most versions of play store, but on some versions, the app is still available, but downloading it causes an error.
1st July 2013, 04:44 PM |#11  
wpkwolfseye's Avatar
Senior Member
Flag Cologne
Thanks Meter: 25
 
More
Thumbs down
Quote:
Originally Posted by kgs1992

I'm not sure myself.
Changing density makes some apps unavailable to you on most versions of play store, but on some versions, the app is still available, but downloading it causes an error.

It recently happens to both our phones (NOTE 2, SGS-2) and the tablet (NOTE 10.1) a lot. All have 4.1.2 running, different ROM's though. And every time deleting the Play Store data, removing the Google account and going into CWM for clearing Cache and Dalvik Cache is not an acceptable solution.

Why is this coming so often recently ?

---------- Post added at 05:44 PM ---------- Previous post was at 05:23 PM ----------

I found this as a possible solution, among several so called solutions which didn't work for most people. I tried that.

Quote:

Settings -> Language & Keyboard settings -> Select language -> again set English(United States)

It works for me again, however I don't see the point that I would need to do that when my native language is a different one. If thats a solution indeed, then surely Google screwed something major up. They can't expect people to switch language to English (US) just for that.

Read More
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes