Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

P770 WiFi Issue

OP winz79

17th May 2014, 09:10 AM   |  #1  
winz79's Avatar
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
29 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Hello Folks,

Forced to write in the P780 thread as the P770 thread seems to be taken off..

I am facing a very weird issue here.... The wifi on my phone was working perfectly fine till yesterday. I switched from Dlink to Linksys router today. My P770 connects to the router perfectly. However, the WiFi icon which must be blue is whitish/ greyish in color...

Internet browsing, Google play store, chatting - nothing seems to work.

Any idea what is happening or how to fix this? I am extremely frustrated as I have looked for all sort of WPS issues (infact using WPS it connects too).... but the grey/ white icon persists... My wifes samsung note 2 connects and works seamlessly... and so does my HP laptop ..... the issue seems to be with the lenono p770 phone only !!!

Your help will be appreciated...


Regards,

winz
17th May 2014, 12:44 PM   |  #2  
stympy's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 296
 
650 posts
Join Date:Joined: Feb 2010
Quote:
Originally Posted by winz79

Hello Folks,

Forced to write in the P780 thread as the P770 thread seems to be taken off..

I am facing a very weird issue here.... The wifi on my phone was working perfectly fine till yesterday. I switched from Dlink to Linksys router today. My P770 connects to the router perfectly. However, the WiFi icon which must be blue is whitish/ greyish in color...

Internet browsing, Google play store, chatting - nothing seems to work.

Any idea what is happening or how to fix this? I am extremely frustrated as I have looked for all sort of WPS issues (infact using WPS it connects too).... but the grey/ white icon persists... My wifes samsung note 2 connects and works seamlessly... and so does my HP laptop ..... the issue seems to be with the lenono p770 phone only !!!

Your help will be appreciated...


Regards,

winz

Hi. What kind of encription do you use on router? WEP or WPA? And what series of router do you have?

Sent from my Lenovo P780 using XDA Free mobile app
18th May 2014, 08:26 AM   |  #3  
winz79's Avatar
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
29 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
WEP/ WPA2..
I disabled the encryption n tried too.. still doesnt work.

The router configuration is the same as what it was before.. the problem seems to be happening from the time I changed my internet provider.
Well, another funny thing is whatsapp text messages can be sent n received... but no net browsing or play store access nor whatsapp imagea can be sent or received.
21st May 2014, 06:51 PM   |  #4  
stympy's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 296
 
650 posts
Join Date:Joined: Feb 2010
Quote:
Originally Posted by winz79

Hello Folks,

Forced to write in the P780 thread as the P770 thread seems to be taken off..

I am facing a very weird issue here.... The wifi on my phone was working perfectly fine till yesterday. I switched from Dlink to Linksys router today. My P770 connects to the router perfectly. However, the WiFi icon which must be blue is whitish/ greyish in color...

Internet browsing, Google play store, chatting - nothing seems to work.

Any idea what is happening or how to fix this? I am extremely frustrated as I have looked for all sort of WPS issues (infact using WPS it connects too).... but the grey/ white icon persists... My wifes samsung note 2 connects and works seamlessly... and so does my HP laptop ..... the issue seems to be with the lenono p770 phone only !!!

Your help will be appreciated...


Regards,

winz

Look on your router ! maybe is something about your channels or some kind of security !
A good friend of mine had this phone and he never got issues with it ! Now got one P780 like me !
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes