Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,738,225 Members 53,424 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Lenovo P780 Wifi Issues

Tip us?
 
nairaland
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Feb 2014
Default Lenovo P780 Wifi Issues

Does anybody have the same issue as my device. The wifi signal seems to drop considerably when device is a little further from router?

Sent from my Lenovo P780_ROW using XDA Premium 4 mobile app
 
teuku.aldi
Old
#2  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: Jul 2013
Yes.... Same goes here.
 
nairaland
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Feb 2014
Seems a general/design fault with the P780. I have watched videos from users on YouTube.

Sent from my Lenovo P780_ROW using XDA Premium 4 mobile app
 
AgentCain
Old
#4  
AgentCain's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 28
Posts: 133
Join Date: Aug 2012
I also experience problems with my WiFi connection

It seems to be connected all the time, but when I use the browser or google play store or any other kind of software that uses wifi connection, it takes quite some time to get going. At first it seems to get stuck but if you wait for like 10 seconds or so, it starts working.

The phone is the chinese version. I successfully flashed a ROW rom with the additional fix for the modem.

Im not quite sure if it a hardware or software issue
Any thoughts and solutions?
device: Lenovo P780 (previously HTC Desire HD)
rom: LIFE v07
 
spock81
Old
#5  
spock81's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 2
Posts: 16
Join Date: Apr 2013
Default How to tell from CN ROM to a ROW ROM

Quote:
Originally Posted by AgentCain View Post
I also experience problems with my WiFi connection

It seems to be connected all the time, but when I use the browser or google play store or any other kind of software that uses wifi connection, it takes quite some time to get going. At first it seems to get stuck but if you wait for like 10 seconds or so, it starts working.

The phone is the chinese version. I successfully flashed a ROW rom with the additional fix for the modem.

Im not quite sure if it a hardware or software issue
Any thoughts and solutions?
Its probably too late now i think is a overflashing problem i have done, phone originally came with a ROW rom S119 pre-rooted but i have flashed all the Roms both ROW & CN, i only have issues with Vibe & LiFE, i have not touched modems yet, would i be write in thinking my base has not changed, I am going to stick with ROW S123 OTA, when i get it on
 
AgentCain
Old
#6  
AgentCain's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 28
Posts: 133
Join Date: Aug 2012
Quote:
Originally Posted by spock81 View Post
Its probably too late now i think is a overflashing problem i have done, phone originally came with a ROW rom S119 pre-rooted but i have flashed all the Roms both ROW & CN, i only have issues with Vibe & LiFE, i have not touched modems yet, would i be write in thinking my base has not changed, I am going to stick with ROW S123 OTA, when i get it on
The phone showed the same behaviour out of the box, without even thinking about changing the ROM.
However, the seller claims that he changed the ROM to a chinese one with gapps included.
device: Lenovo P780 (previously HTC Desire HD)
rom: LIFE v07
 
soralz
Old
#7  
soralz's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 110
Posts: 447
Join Date: Apr 2013
Location: Kuala Lumpur
Quote:
Originally Posted by AgentCain View Post
The phone showed the same behaviour out of the box, without even thinking about changing the ROM.
However, the seller claims that he changed the ROM to a chinese one with gapps included.
Did you set Keep WLAN on during sleep to "Never"? By default it is set to "Smart" mode.
Primary Gadget:
OnePlus One 16GB White | Cyanogenmod 11 Nightly 4.4.4 ROM | Furnace-1.0.2 OC Kernel by savoca | PhilZ Touch Recovery 6 (CWM 6.0.4.9 Based)

Secondary Gadget:
Samsung Galaxy W Wonder GT-I8150 White | Cyanogenmod 11 4.4.4 ROM by arco68 | PhilZ Touch Recovery 6 (CWM 6.0.4.5 Based)

 
AgentCain
Old
#8  
AgentCain's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 28
Posts: 133
Join Date: Aug 2012
Quote:
Originally Posted by soralz View Post
Did you set Keep WLAN on during sleep to "Never"? By default it is set to "Smart" mode.
Yes I did. The problem doesn't appear after the screen turns off. It may as well appear randomly while browsing
device: Lenovo P780 (previously HTC Desire HD)
rom: LIFE v07
 
AgentCain
Old
#9  
AgentCain's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 28
Posts: 133
Join Date: Aug 2012
Quote:
Originally Posted by AgentCain View Post
Yes I did. The problem doesn't appear after the screen turns off. It may as well appear randomly while browsing
In response to my previously mentioned problem, it seems that its more of a software bug than a hardware one.

I did some tests, connecting to both an open network and a WPA protected one. It seems that the phone's connection to this type of networks is strong and constant. I've concluded that it must be some kind of lenovo's software related bug, a bug in android's OS or both.
Eduroam is a type of WPA Enterprise protected international network. The most known feature of it is the use of certificates, which are not needed in open or traditional WPA protected networks.

So the question is: what's the root of the issue?
device: Lenovo P780 (previously HTC Desire HD)
rom: LIFE v07
 
Jackal331
Old
(Last edited by Jackal331; 20th April 2014 at 07:40 PM.)
#10  
Jackal331's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 16
Posts: 152
Join Date: Sep 2007
Location: Bratislava
Info for you guys, I don't experience such problems on my phone with stock or now with SLX rom, maybe a warranty check? (I have chinese version).
.
CURRENT: Lenovo P780 ROM: SLX v.26 MODEM: V15 2013/05/27

PAST: Palm m125, m500, m505, Zire 71, Zire 72, Mio P500, Samsung Omnia II, HTC Wildfire, ZTE Blade, ZTE Grand X In, Samsung Galaxy S2 Plus, Samsung Galaxy Note

.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes