Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,739,856 Members 46,397 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

External SD card and G PAD... try to clarify

Tip us?
 
meanoc
Old
#71  
Senior Member
Thanks Meter 20
Posts: 135
Join Date: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by parsifal968 View Post
i don't start a flame and don't launch a... drum roll!
i want to share a possible solution and not play my bongos.
if my engRish is bad and do some confusion... sorry.

my case:
1) fresh buyed gpad with sd working for many months
2) sd gived to others
3) gpad upped to kitkat and installed a twrp with the only method: mixed bases
4) new sd buyed... at first insertion start of a pletora of bad dismounts visible WITHOUT the (infamous?) app but simply via system warning
5) sd bad? NOT on others tablet and pc
6) many time wasted to search a possible solution tryed hundreds!!!
7) finally the solution described... and for about 2 weeks not a single bad dismount or random unmount. (the (infamous?) app work)

Sorry for my try to help others.
I appreciate that you posted trying to help. Just in my case it wasn't the solution. Maybe it'll help someone else
 
Kenif1983
Old
#72  
Member
Thanks Meter 10
Posts: 89
Join Date: Jan 2011
LG's official response is to factory reset...
 
loffman
Old
#73  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 4
Join Date: Jul 2014
For some reason this worked for me. Haven't had any problems with the SDcard since...

This i what i did...

Rooted with Towelroot
Installed NextApp SDfix
Installed SDCard Booster
 
meanoc
Old
#74  
Senior Member
Thanks Meter 20
Posts: 135
Join Date: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by loffman View Post
For some reason this worked for me. Haven't had any problems with the SDcard since...

This i what i did...

Rooted with Towelroot
Installed NextApp SDfix
Installed SDCard Booster
What rom are you running?
 
loffman
Old
(Last edited by loffman; 23rd July 2014 at 09:44 PM.)
#75  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 4
Join Date: Jul 2014
Quote:
Originally Posted by meanoc View Post
What rom are you running?
i am running stock, 4.4.2. I haven't made any changes to the G Pad. Only rooted so i could download to the sdcard.
The Following User Says Thank You to loffman For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
meanoc
Old
(Last edited by meanoc; 23rd July 2014 at 10:10 PM.) Reason: added info
#76  
Senior Member
Thanks Meter 20
Posts: 135
Join Date: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by loffman View Post
i am running stock, 4.4.2. I haven't made any changes to the G Pad. Only rooted so i could download to the sdcard.
I d/led the apps and hopefully I'll be able to report success at last. Thanks for the reply

Edit Damn got a bad dismount 7 minutes in
 
loffman
Old
#77  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 4
Join Date: Jul 2014
Quote:
Originally Posted by meanoc View Post
I d/led the apps and hopefully I'll be able to report success at last. Thanks for the reply

Edit Damn got a bad dismount 7 minutes in
Sorry to hear it didn't work.
 
meanoc
Old
#78  
Senior Member
Thanks Meter 20
Posts: 135
Join Date: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by loffman View Post
Sorry to hear it didn't work.

No problem as I didn't get my hopes up. It may help someone else
 
muiriddin
Old
(Last edited by muiriddin; 26th July 2014 at 06:19 PM.) Reason: added last sentence
#79  
muiriddin's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 55
Posts: 156
Join Date: Feb 2013
Location: Mid-Atlantic
Quote:
Originally Posted by parsifal968 View Post
i don't start a flame and don't launch a... drum roll!
i want to share a possible solution and not play my bongos.
if my engRish is bad and do some confusion... sorry.

my case:
1) fresh buyed gpad with sd working for many months
2) sd gived to others
3) gpad upped to kitkat and installed a twrp with the only method: mixed bases
4) new sd buyed... at first insertion start of a pletora of bad dismounts visible WITHOUT the (infamous?) app but simply via system warning
5) sd bad? NOT on others tablet and pc
6) many time wasted to search a possible solution tryed hundreds!!!
7) finally the solution described... and for about 2 weeks not a single bad dismount or random unmount. (the (infamous?) app work)

Sorry for my try to help others.
I can confirm that I seemed to have less trouble with 4.2.2 than with 4.4.2. Both of these being completely stock, no recovery, nothing not from the factory installs (other than apps from the play store). However I still have an occasional problem. However in my case I can not yet completely discount that my problem may have been with a sd card beginning to go bad (hence the purchase of a new card). A factory reset of 4.4.2 seemed to cause things to be fine for a week or so, but then I started seeing bad removals again. Most often my bad removals seem to be associated with google play music caching on the sd card. Do you all have play music configured that way?

However, with the new card I now have, I have not had a single bad removal (yet)

It is now 3 days without a bad removal...

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes