FORUMS

Android System WebView Update – XDA Xposed Tuesday

Android Webview is a system component powered by Chrome that allows Android … more

Hands-on With T-Mo LG G4 and Q&A

XDA Senior Member WinDroidGuy posted a hands-on video of the T-Mobile LG G4, and he is now … more

Quick Notes – Notification Panel Reminders

This app by XDA Senior Member yogi.306 is a quick and productive tool that … more

Who Is Your Favorite YouTuber That Covers Mobile?

There are dozens of talented YouTubers who cover mobile, but we want to know which … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

[Q] Bluetooth A2DP issue with Car Stereo

31st August 2014, 10:43 PM |#1  
OP Member
Thanks Meter: 4
 
More
Ok, so here's the deal. I have a rooted T-mo G3 (D851) on a stock rom, out of the box it's been awesome to use with my Pioneer AVH-X2600BT head unit in my scooby. I was messing around with themes a short while ago and then the bluetooth stopped working intermittently. From what I can tell the mix-rate of the A2DP stream changes from 44k to 3hz and all you hear are beeps at multiple amplitudes. The beeps are playing out of the buffer in the head unit until it empties then it resets the connection to the phone. It still plays out these beeps until it's empty even if I disconnect the phone from the head unit.

I don't have this problem with two other iPhones. And previous to my screwing around, it'd work flawlessly since a bought it (launch day.)

Could I have screwed up a mixrate setting someplace? I do have a custom mixer xml for boosting headphone port and speaker audio but I never touched the settings for the bluetooth driver.

This behavior is intermittent and it matters very little what content I'm playing through it. I do notice that when this is happening, no metadata or control is capable through AVRCP either. (i.e. Pandora app can't connect to the phone, no album art, etc)

Sometimes it'll stop doing it and play normally for the rest of the session (drive) after a few minutes and everything is normal. Sometimes it doesn't do it at all and sometimes I can't get it work normally at all.

Here's a video showing the behavior:

http://youtu.be/qYuuTG01x1E
 
 
1st September 2014, 03:40 AM |#2  
Senior Member
Flag Jakarta
Thanks Meter: 12
 
More
Reset your Bluetooth on your headunit and pair it again with all your bluetooth devices.

I had a similar problem with my LG G3 and my Pioneer AVH-8500 where my Pioneer will not recognize my LG G3 anymore but recognizes my Note 3.

I fixed the problem by resetting my Bluetooth on my Pioneer and had to pair all my devices back to it again.

You will have to look into your Pioneer manual on how to reset your bluetooth.

Edit: I just remembered something.

Did you happen to update or change your firmware.

Some KitKat firmwares are missing the Bluetooth Metadata and will not function properly.
Last edited by jtambis6; 1st September 2014 at 03:42 AM. Reason: Update!
The Following User Says Thank You to jtambis6 For This Useful Post: [ View ]
1st September 2014, 11:31 AM |#3  
Senior Member
Flag Connecticut
Thanks Meter: 66
 
More
Use autoaudio download it from playstore. This fixes my problem on metadata
3rd September 2014, 06:24 PM |#4  
OP Member
Thanks Meter: 4
 
More
Hey thanks guys.

I reflashed the bt radio in my head unit and the problem so far has seemed to go away. Metadata and everything works again.

I appreciate the heads up from another pioneer user.
25th September 2014, 05:56 AM |#5  
cleavethegreat's Avatar
Junior Member
Flag Columbus, OH
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by Vexamus

Hey thanks guys.

I reflashed the bt radio in my head unit and the problem so far has seemed to go away. Metadata and everything works again.

I appreciate the heads up from another pioneer user.


How exactly did you reflash the bt radio? I have the same head unit and am having problems with it dropping the bt connection to my G3
Last edited by cleavethegreat; 25th September 2014 at 06:03 AM.
26th April 2015, 10:25 PM |#6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
I just got forced to upgrade my LG G3 to Android 5.0 and it completely screwed up my Bluetooth audio connection in my car.

Bluetooth sync to home audio playback is fine, but BTooth audio is completely corrupted with the Pioneer AVH-X2600BT.

I cant find the instructions on how to reflash my stereo firmware to reset bluetooth settings. I cleared my bluetooth devices in the stereo setup, but to no avail. Can you point me to instructions on a reflash?
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
a2dp, bluetooth, car audio
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in G3 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank