Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,804,524 Members 42,683 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Bose QC15 Headphone detection problem.

Tip us?
 
mingocr83
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 18
Posts: 245
Join Date: Mar 2010
Location: Tibas
Default Bose QC15 Headphone detection problem.

Hi Guys,

If you use bose's qc15 headphones and get issues detecting the cans on the phone, put your headphone volume on the connector in LO, if not the headphone won't be detected correctly and a aux cable icon will be shown for 2 seconds and audio will come out through the speaker on the phone.

Just FYI in case someone gets this problem.
Regards,
Mingo

LG G3 D855 32GB Unlocked
The Following 2 Users Say Thank You to mingocr83 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
JamDonot
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 13
Posts: 100
Join Date: Feb 2007
Default Thank you

You are an absolute legend, was ready to fire my bose headphones out the window, this simply tip finally allowed me to listen to my G3 though my headphones.

Cheers/=.
 
rhemzy
Old
#3  
Junior Member
Thanks Meter 2
Posts: 7
Join Date: May 2012
Sadly this does not work for me. I've tried every combination of volume on the line controller, playing before/after plugging in, cans powered on/off, nothing seems to work. Very disappointed.
 
schnorro
Old
#4  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: Jun 2012
You're awesome! Just came here to say thank you as well!!!
I was getting really frustrated but now everything seems to be good!

@rhemzy: I tried many combinations as well before I actually saw what he meant. so I'm not sure you tried it but he was talking about the little physical switch you can see on the plug that comes out of your headphones.
 
Bierfreund
Old
#5  
Senior Member
Thanks Meter 40
Posts: 420
Join Date: Jun 2010
Great! Thanks for the tip!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes