Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,738,731 Members 41,189 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

DPI on the G3

Tip us?
 
ant78
Old
#1  
ant78's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 100
Posts: 674
Join Date: Jul 2008
Location: Manchester
Default DPI on the G3

I personally think the DPI is to big on the stock version of G3, has anybody successfully decreased it to anything under 380dpi?
 
Batfink33
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 153
Posts: 734
Join Date: Apr 2013
Quote:
Originally Posted by ant78 View Post
I personally think the DPI is to big on the stock version of G3, has anybody successfully decreased it to anything under 380dpi?
You need to root and use the app Texdroid. The stock DPI is around 650ish (can't remember exactly).

Sent From My LG G3 Using Tapatalk
 
ant78
Old
#3  
ant78's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 100
Posts: 674
Join Date: Jul 2008
Location: Manchester
Quote:
Originally Posted by Batfink33 View Post
You need to root and use the app Texdroid. The stock DPI is around 650ish (can't remember exactly).

Sent From My LG G3 Using Tapatalk
I've not took the step to root just yet. I used texdriod on my note 3 and its an excellent app. 650!!!!! Wow that is huge, i wonder why they went for that size?
 
Batfink33
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 153
Posts: 734
Join Date: Apr 2013
Quote:
Originally Posted by ant78 View Post
I've not took the step to root just yet. I used texdriod on my note 3 and its an excellent app. 650!!!!! Wow that is huge, i wonder why they went for that size?
Is it not due to the QHD display that the DPI is so big?

Sent From My LG G3 Using Tapatalk
 
ant78
Old
#5  
ant78's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 100
Posts: 674
Join Date: Jul 2008
Location: Manchester
Quote:
Originally Posted by Batfink33 View Post
Is it not due to the QHD display that the DPI is so big?

Sent From My LG G3 Using Tapatalk
Not to sure, that's why i haven't installed texdriod just yet in case i boot loop my G3. Has anyone installed it yet and got it working?
 
Batfink33
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 153
Posts: 734
Join Date: Apr 2013
Quote:
Originally Posted by ant78 View Post
Not to sure, that's why i haven't installed texdriod just yet in case i boot loop my G3. Has anyone installed it yet and got it working?
Yeah, I've used texdroid to change it. I used Towelroot to root. Very easy. Everything works fine.

Sent From My LG G3 Using Tapatalk
The Following User Says Thank You to Batfink33 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
ant78
Old
#7  
ant78's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 100
Posts: 674
Join Date: Jul 2008
Location: Manchester
Quote:
Originally Posted by Batfink33 View Post
Yeah, I've used texdroid to change it. I used Towelroot to root. Very easy. Everything works fine.

Sent From My LG G3 Using Tapatalk
Awesome ! Im going to do that now then. Out of interest what dpi have you got it set to now?
 
Batfink33
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 153
Posts: 734
Join Date: Apr 2013
Quote:
Originally Posted by ant78 View Post
Awesome ! Im going to do that now then. Out of interest what dpi have you got it set to now?
540 but I use the app settings xposed module to adjust it for different apps also.

Sent From My LG G3 Using Tapatalk
 
radicalisto
Old
#9  
radicalisto's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1389
Posts: 3,429
Join Date: Nov 2013
Location: York

 
DONATE TO ME
I changed mine and it went fubar! my phone app/contacts app etc all showing the little green android app and when I click on them, they crash. Back to stock for me
// LG G3 (D855) // Stock // Stock //

S3(White) > M7(Red) > Note 3(Black) > Nexus 5(Black) > M8(Gunmetal) > LG G3 (Titan Grey)
 
Batfink33
Old
#10  
Senior Member
Thanks Meter 153
Posts: 734
Join Date: Apr 2013
Quote:
Originally Posted by radicalisto View Post
I changed mine and it went fubar! my phone app/contacts app etc all showing the little green android app and when I click on them, they crash. Back to stock for me
Is that with the stock launcher? I'm using Nova.

Sent From My LG G3 Using Tapatalk

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes