Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,730,444 Members 45,337 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Gmail and Chrome Issue

Tip us?
 
vishaljh
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 10
Posts: 39
Join Date: Apr 2005
Default [Q] Gmail and Chrome Issue

So I finally jumped the gun and bought a UK LG G3 from Carphone Warehouse. I have to say I am very impressed with the phone and I am coming from SGS 4.

Three issues that I have encountered and was hoping someone can help -

1) Connecting to Wifi access point sometimes takes ages. Especially the first time. It goes from "connecting" to "saved" to "connecting". This was never an issue with my previous phone.

2) Gmail - Takes ages to open some emails. When I click on an email, it goes to the email screen but the screen is blank and it takes 15-20 seconds or more to bring the content. Again, I did a like for like comparison with my previous phone and there definitely seems to be an issue which I have not seen before.

3)Chrome - Sometimes chrome is very very slow in opening pages which open very fast on my previous phone. I am getting a lot of "webpage cannot be found".

Any help or insight into this would be great.

Cheers,
Vish
 
SanD-82
Old
#2  
Member
Thanks Meter 2
Posts: 51
Join Date: Nov 2013
Seems you are having WiFi issues...

Enviado desde mi XT1058 usando Tapatalk 2
 
jaythenut
Old
#3  
jaythenut's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1457
Posts: 5,021
Join Date: Sep 2012
Quote:
Originally Posted by vishaljh View Post
So I finally jumped the gun and bought a UK LG G3 from Carphone Warehouse. I have to say I am very impressed with the phone and I am coming from SGS 4.

Three issues that I have encountered and was hoping someone can help -

1) Connecting to Wifi access point sometimes takes ages. Especially the first time. It goes from "connecting" to "saved" to "connecting". This was never an issue with my previous phone.

2) Gmail - Takes ages to open some emails. When I click on an email, it goes to the email screen but the screen is blank and it takes 15-20 seconds or more to bring the content. Again, I did a like for like comparison with my previous phone and there definitely seems to be an issue which I have not seen before.

3)Chrome - Sometimes chrome is very very slow in opening pages which open very fast on my previous phone. I am getting a lot of "webpage cannot be found".

Any help or insight into this would be great.

Cheers,
Vish
Are you using wifi or data when it does this
 
vishaljh
Old
#4  
Member - OP
Thanks Meter 10
Posts: 39
Join Date: Apr 2005
Quote:
Originally Posted by jaythenut View Post
Are you using wifi or data when it does this
I thought this was a wifi issue too but I am having similar issues when using 4G data. Also, I tried speedtest and I was getting over 100MBps speed so internet speed on wifi was fine.

I thought maybe the issue is with CPU not coping sue to the QHD screen and was wondering if others had similar issues.
 
jaythenut
Old
#5  
jaythenut's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1457
Posts: 5,021
Join Date: Sep 2012
Quote:
Originally Posted by vishaljh View Post
I thought this was a wifi issue too but I am having similar issues when using 4G data. Also, I tried speedtest and I was getting over 100MBps speed so internet speed on wifi was fine.

I thought maybe the issue is with CPU not coping sue to the QHD screen and was wondering if others had similar issues.
No mine is fine try clear data and cache on both see if that helps
The Following User Says Thank You to jaythenut For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
vishaljh
Old
#6  
Member - OP
Thanks Meter 10
Posts: 39
Join Date: Apr 2005
Quote:
Originally Posted by jaythenut View Post
No mine is fine try clear data and cache on both see if that helps
I have tried clearing the gmail cache and that seems to have made some difference. I will keep an eye.

I have also switched to Dolphin browser and that is so much faster.

Thanks
The Following User Says Thank You to vishaljh For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
jaythenut
Old
#7  
jaythenut's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1457
Posts: 5,021
Join Date: Sep 2012
Quote:
Originally Posted by vishaljh View Post
I have tried clearing the gmail cache and that seems to have made some difference. I will keep an eye.

I have also switched to Dolphin browser and that is so much faster.

Thanks
Stock browser is good as well

Tags
lg g3 gmail chrome wifi
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


TRENDING IN THEMER...