Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] How to update with root?

OP Tabinhu

1st September 2014, 10:42 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
38 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
I rooted my LG G3 (D855) and now I cant install updates

I get something similar to this:



How can I update my firmware now?
1st September 2014, 10:44 PM   |  #2  
deadlyheart4u's Avatar
Senior Member
Flag Kolkata
Thanks Meter: 61
 
474 posts
Join Date:Joined: Apr 2008
Donate to Me
More
Unroot then update and root again
1st September 2014, 10:45 PM   |  #3  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
38 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
Quote:
Originally Posted by deadlyheart4u

Unroot then update and root again

Is that my only option?
How can I unroot without losing all the stuff i got in my phone?

EDIT: gonna try this http://forum.xda-developers.com/lg-g...te-pc-t2802286
Last edited by Tabinhu; 1st September 2014 at 10:48 PM.
1st September 2014, 11:08 PM   |  #4  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
38 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
Can I use this to flash with root?

http://forum.xda-developers.com/show...highlight=root
2nd September 2014, 04:10 AM   |  #5  
Pilz's Avatar
Senior Member
Flag Middle of nowhere
Thanks Meter: 549
 
2,382 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
Donate to Me
More
I took an update with root on my F460S. I didn't unroot, and it worked fine.
2nd September 2014, 02:09 PM   |  #6  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
38 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
Quote:
Originally Posted by Pilz

I took an update with root on my F460S. I didn't unroot, and it worked fine.

How did you do it?
2nd September 2014, 03:20 PM   |  #7  
Pilz's Avatar
Senior Member
Flag Middle of nowhere
Thanks Meter: 549
 
2,382 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Tabinhu

How did you do it?

I just hit update and it worked. I rooted via stumproot (brute force) and it still took the OTA. I don't know why it did without errors, I am using rootcloaker with xposed which may have blocked the OTA from seeing it was rooted.
3rd December 2014, 06:51 PM   |  #8  
Senior Member
Thanks Meter: 6
 
194 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Donate to Me
Ok, I need some help. I've tried this method about 10 times and I can NEVER get the LG software to recognize my phone. I am using the official USB that came with my phone. I am willing to do anything at this point to get my phone working again. I've even looking into Titanium Backup to see if I could "Freeze" the OTA. I'm not really sure what or how to do that so I didn't do anything. Should I just flash a rom?

Please help

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes