Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,728,638 Members 54,684 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

LTE issues on D855

Tip us?
 
Oktasus
Old
#1  
Oktasus's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 19
Join Date: Sep 2013
Default LTE issues on D855

Hi i have the european Version of the LG G3 and when i turn on LTE it does not work only H i have German Telekom an when i insert my sim in my LG G2 LTE works perfekt, did i make anything wrong? Can someone help me please i try nearly everything .
 
suljo94
Old
#2  
suljo94's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 121
Posts: 483
Join Date: Nov 2013
Location: Antwerpen
Quote:
Originally Posted by Oktasus View Post
Hi i have the european Version of the LG G3 and when i turn on LTE it does not work only H i have German Telekom an when i insert my sim in my LG G2 LTE works perfekt, did i make anything wrong? Can someone help me please i try nearly everything .
check if 4g is enabled in options>tethering and networks>mobile network >networkmode

Sent from my LG-D855 using XDA Free mobile app
If I have Helped you, feel free to use the "THANKS" Button
 
Oktasus
Old
#3  
Oktasus's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 19
Join Date: Sep 2013
Quote:
Originally Posted by suljo94 View Post
check if 4g is enabled in options>tethering and networks>mobile network >networkmode

Sent from my LG-D855 using XDA Free mobile app
thx but it is 2G/3G/LTE
 
MuertoKo
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 550
Posts: 1,635
Join Date: Mar 2012
Location: Badalona
If you're using same SIM as you did on G2 I have no clue, otherwise, I had to call my provider to allow 4G on this SIM (I changed provider to get the G3 at a reasonable price)
Device: LG G3
ROM: Stock
Kernel: Stock

Device history: LG G3, LG Nexus 5, LG Nexus 4, SG5, SG4, SG3, Nexus S, Galaxy Nexus HTC Sensation, HTC Nexus One
 
lunlun99
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: Sep 2009
Quote:
Originally Posted by Oktasus View Post
thx but it is 2G/3G/LTE
Hello Oktasus, can you fix the problem. my LG D855 phone also doesn't work on UK LTE network
 
cnn888
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 87
Posts: 708
Join Date: Dec 2008
Quote:
Originally Posted by lunlun99 View Post
Hello Oktasus, can you fix the problem. my LG D855 phone also doesn't work on UK LTE network
d855 model could try the 10b/10c firmware from singapore/australia. my indonesian d855 also did not show lte option with 10a, but after flashing 10b it is there even though i can not use it as we do not have lte network as of yet.
 
lunlun99
Old
#7  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: Sep 2009
Quote:
Originally Posted by cnn888 View Post
d855 model could try the 10b/10c firmware from singapore/australia. my indonesian d855 also did not show lte option with 10a, but after flashing 10b it is there even though i can not use it as we do not have lte network as of yet.
do you mean have to root the phone ? the original one doesn't work ?
 
cnn888
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 87
Posts: 708
Join Date: Dec 2008
Quote:
Originally Posted by lunlun99 View Post
do you mean have to root the phone ? the original one doesn't work ?
no, you don't have to be rooted.
please follow this http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2791761

the original fw (10a) that i had, did not have the LTE option anywhere. only 2G, 3G, 2G/3G in the network, but on 10b, it has the LTE option.
keep in mind, my phone is D855

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

But First, Let Me Take a #Selfie

“Today while browsing XDA,I’m going tocheck to seeif my favorite ROM has been updated–but … more

Easily Combine Text and Manage Your Android Clipboard with StuffMerge

Android clipboard management has always been impractical without the … more

Pale Moon Browser Ported to Android

Having a wide choice of third party applications is one of the most beautiful things that Android has to … more