Now Gesture Tweaks Replaces Google Now with Custom Action

On most modern Android devices with software navigation keys, swiping up from the … more

ToqAN Fixes Android 5.0 Notification Bug on Qualcomm Toq

The Qualcomm Toq is probably one of the lesser known smartwatches on the market … more

How to Root and Unlock the Google Nexus 6 on a Mac – XDA TV

In the past, XDA Developer TV Producer droidmodd3rx has shown you how to … more

Set Up Your MediaTek Device with Comprehensive Beginner’s Guide

As can be seen with the use of MediaTek chips in Android One devices … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Mic Doesn't Work When Speaker On

OP lexluthor

23rd July 2014, 11:48 PM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 163
 
1,643 posts
Join Date:Joined: Feb 2007
Just got my Verizon G3 yesterday. I have it rooted and have Xposed and G3 Tweaksbox. I don't think I froze anything that would have to do with the mic/speakerphone.

When my speaker is on, my mic doesn't work.

Mic works fine otherwise, so it can't be a hardware issue.

Any ideas?
24th July 2014, 02:24 AM   |  #2  
OP Senior Member
Thanks Meter: 163
 
1,643 posts
Join Date:Joined: Feb 2007
I disabled all xposed modules and unfroze all apps and same thing.

Can someone confirm they don't have this issue on a Verizon phone?

I really don't want to factory reset already.
24th July 2014, 04:30 AM   |  #3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 163
 
1,643 posts
Join Date:Joined: Feb 2007
Could someone just test this out and let me know if you don't have the issue?

Just make a call, turn on the speaker and see if the party on the other end can hear you talking.

Be best if it's someone with a Verizon phone.

If it works for someone else on Verizon, I guess I'll go with the factory reset. The phone has only been out a few days, I guess it's possible it's a bug and I'm just the first person who noticed it, but I doubt it.
24th July 2014, 06:12 AM   |  #4  
OP Senior Member
Thanks Meter: 163
 
1,643 posts
Join Date:Joined: Feb 2007
I did a factory reset and it's still not working.

I did take off my case and now there's some audio, but it's all a low static. I call a vm I have and start talking with speaker off and it's fine, then I turn speaker on and I get all static and hissing and can't hear myself at all.

I don't see how it could be hardware, but I guess it's possible. Sure seems like a system bug, but someone in the Verizon forum reported it's working, so I guess not.
24th July 2014, 02:00 PM   |  #5  
OP Senior Member
Thanks Meter: 163
 
1,643 posts
Join Date:Joined: Feb 2007
Flashed back to factory image and same problem.

I guess it's my hardware.
24th July 2014, 09:53 PM   |  #6  
OP Senior Member
Thanks Meter: 163
 
1,643 posts
Join Date:Joined: Feb 2007
Replaced phone today and all is good. I guess defective hardware.

It must have a different mic for when using speakerphone vs when not.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes