FORUMS

Analysis & Opinion

Top Forum Discussions

[Q] Miracast doesn't work at all

83 posts
Thanks Meter: 9
 
By DeniCevap, Member on 16th July 2014, 07:32 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hey!
I have a issue with Miracast. As soon as my G3 connects to my Smart TV it gets cut off. The TV disconnects and my phone disconnects - with no errors at all.
First I thought that the fault was with the TV but I dismissed this because the TV can connect perfectly with other devices.

This is a video of a XDA member (I think) that shows the problem - http://m.youtube.com/watch?v=Ck8TLBqHxoQ

Anyone else with the same problem? I have the international version (Sweden).
 
 
16th July 2014, 07:38 PM |#2  
Jocelyn's Avatar
Senior Member
Orlando, FL
Thanks Meter: 224
 
More
Testing it right now, paired with my Samsung UN46F6300, and no problems whosoever.

Sent from my LGLS990 using Tapatalk 2
16th July 2014, 07:57 PM |#3  
jutley's Avatar
Senior Member
Flag UK
Thanks Meter: 335
 
More
Make sure your not using art if you are change back to dalvik runtime it will then work.
The Following User Says Thank You to jutley For This Useful Post: [ View ]
16th July 2014, 09:05 PM |#4  
DeniCevap's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 9
 
More
Quote:
Originally Posted by jutley

Make sure your not using art if you are change back to dalvik runtime it will then work.

Thanks, this fixed it!
Forgot that I changed to ART.
16th July 2014, 10:42 PM |#5  
jutley's Avatar
Senior Member
Flag UK
Thanks Meter: 335
 
More
Quote:
Originally Posted by DeniCevap

Thanks, this fixed it!
Forgot that I changed to ART.

No problem after all I am here to help with what I can.
17th July 2014, 12:18 AM |#6  
Member
Thanks Meter: 15
 
More
Quote:
Originally Posted by jutley

No problem after all I am here to help with what I can.

Wow, this fixed it in the Chromecast app too. Bravo.
17th July 2014, 02:58 AM |#7  
radeonxt's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 287
 
More
confirmed fixed.
miracast doesn't work on ART.
changed back to dalvik and it worked.
17th July 2014, 08:14 AM |#8  
Senior Member
Thanks Meter: 7
 
More
Quote:
Originally Posted by radeonxt

confirmed fixed.
miracast doesn't work on ART.
changed back to dalvik and it worked.


Sorry to be the bearer of confusing news.

For me Miracast works perfect with Dalvik and with ART.
TV Model: LG 55LB670 from this year's range and with the new WEB OS
24th September 2014, 05:22 PM |#9  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
I'm using Dalvik (this option was default for my G3) and still Miracast doesn't work. I hava the same symptoms as DeniCevap showed in his youtube video.

Could you help me, please?
9th October 2014, 06:49 PM |#10  
Member
Thanks Meter: 2
 
More
I also have this problem using dalvik on my D855
9th October 2014, 08:02 PM |#11  
shaarky's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 433
 
More
I'm afraid that LG implemented on older versions of LCD TV Miracast in the way it's not backwards compatible. Eg. I have model from 2012 and it doesn't work for me. (47LM760) neither with D855,also I wasn't able to make it work with Nexus 7 2012 etc. Same with Intel WiDI....

Read More
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
device, miracast, screen mirroring

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes