Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

All of a sudden CPU is at 100% non-stop, help!

OP mestguy182

21st August 2014, 09:40 PM   |  #1  
mestguy182's Avatar
OP Senior Member
Flag Huntsville, AL
Thanks Meter: 35
 
198 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
More
All of a sudden my CPU is running at 100% non-stop. Using Trickster-Mod I can see this and my phone is extremely hot and my battery drains in about an hour.

I used better battery stats, CPU Monitor, GSAM... all show normal battery usage, no apps or processes using more CPU or battery than normal. I'm at a loss, anyone have any ideas?

Thanks,
Justin
22nd August 2014, 07:35 AM   |  #2  
radicalisto's Avatar
Senior Member
Flag York
Thanks Meter: 1,509
 
3,698 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
Donate to Me
More
Chances are it's a rogue app. Process of elimination, remove anything you've recently installed.
22nd August 2014, 12:51 PM   |  #3  
Mistertac's Avatar
Recognized Contributor
Flag Springfield, Ma
Thanks Meter: 2,113
 
3,996 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by mestguy182

All of a sudden my CPU is running at 100% non-stop. Using Trickster-Mod I can see this and my phone is extremely hot and my battery drains in about an hour.

I used better battery stats, CPU Monitor, GSAM... all show normal battery usage, no apps or processes using more CPU or battery than normal. I'm at a loss, anyone have any ideas?

Thanks,
Justin

What if anything have you changed using Trickster? I'd maybe uninstall that and clear cache/Dalvic and do a couple reboots and see if it's still acting up.

Of course there's the Factory Data Reset option too.

- Tapatalked from the G3
22nd August 2014, 05:30 PM   |  #4  
mestguy182's Avatar
OP Senior Member
Flag Huntsville, AL
Thanks Meter: 35
 
198 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
More
Thanks for the help guys. I tried tracking down an app but I hadn't installed anything recently, just some updates, I froze all of the possible offenders with Titanium Backup and still had the problem. I hadn't made any changes to Trickster in a long time but I tried that and it didn't make a difference either.

So... I ended up backing up everything with Titanium Backup and installing SkyDragon ROM... that fixed the problem.

Thanks again for taking the time to try and help.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes