FORUMS

Galaxy S6 & Edge get €100 Price Cut—New Models Incoming

Samsung has dropped the price of both the Galaxy S6 and S6 Edge by … more

How To Port Fully Featured Sony Xperia Z4 Camera

Xperia Z4’s hardware may not impress, but its software is definitely … more

Experimental TWRP Available For Moto G 2015

XDA Senior Member squid2 has posted experimental builds of TWRP for the Moto G … more

Sunday Debate: How Can We Get a No-Compromise Phone?

Join us in a fun Sunday Debate on Compromises. Come with your opinions and … more

"vzwavsservice" FCs

818 posts
Thanks Meter: 334
 
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hello -- I was trying out a MDM in the office on my G3, and after disassociating my device with it, I started getting FCs on "vzwavsservice". Mainly when the phone boots up. I can't really find any information online as to what this actually does. I have just disabled it. I have not noticed anything different or malfunctioning on my G3.

Anyone have any ideas what it could be? Obviously it is some sort of VZ Addon...But wondering what its functionality or reasoning is.

Thanks in advance.
 
 
9th August 2014, 05:24 AM |#2  
revolt1's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 126
 
More
Quote:
Originally Posted by dean_fx

Hello -- I was trying out a MDM in the office on my G3, and after disassociating my device with it, I started getting FCs on "vzwavsservice". Mainly when the phone boots up. I can't really find any information online as to what this actually does. I have just disabled it. I have not noticed anything different or malfunctioning on my G3.

Anyone have any ideas what it could be? Obviously it is some sort of VZ Addon...But wondering what its functionality or reasoning is.

Thanks in advance.

started getting the same thing today
10th August 2014, 04:06 AM |#3  
dean_fx's Avatar
OP Senior Member
Flag /
Thanks Meter: 334
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by revolt1

started getting the same thing today

I'll be honest. After I posted this, and I froze/disabled this "Service"...I haven't noticed anything not working or acting funny. I would say this is safe to disable. It is likely some type of Verizon add-on.

If you do disable it and see something act up, let me know. Would love to know what it does lol. But for now -- Mine remains disabled.
10th August 2014, 09:29 PM |#4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by dean_fx

I'll be honest. After I posted this, and I froze/disabled this "Service"...I haven't noticed anything not working or acting funny. I would say this is safe to disable. It is likely some type of Verizon add-on.

If you do disable it and see something act up, let me know. Would love to know what it does lol. But for now -- Mine remains disabled.

I did the same thing, still have not noticed anything missing/not functioning.
12th August 2014, 09:30 PM |#5  
dean_fx's Avatar
OP Senior Member
Flag /
Thanks Meter: 334
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Slowro

I did the same thing, still have not noticed anything missing/not functioning.

Try opening the verizon mobile application (the app you would use to check your data...etc)...

Does that give you an error after logging in?

I think that is what it is for...
13th August 2014, 04:34 AM |#6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
I started getting this today too. Most of my Verizon stuff is frozen however. Wonder if VZW is pushing an OTA today. Those of us getting it, are we all rooted?
13th August 2014, 08:21 AM |#7  
toy028's Avatar
Senior Member
Flag Central Minnesota
Thanks Meter: 55
 
More
I just got this force close today after updating some apps on the play store. Posting in the Verizon LG G3 section might get more responces.

Sent from my VS985 4G using XDA Free mobile app
13th August 2014, 10:01 AM |#8  
Senior Member
Thanks Meter: 182
 
More
Got this after some reboots today on my rooted Verizon G3.
14th August 2014, 05:26 AM |#9  
rfarrah's Avatar
Senior Member
Flag OKC
Thanks Meter: 437
 
More
Quote:
Originally Posted by lexluthor

Got this after some reboots today on my rooted Verizon G3.

Me, too.....?
14th August 2014, 06:03 AM |#10  
manaox2's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 41
 
More
Rooted, got this. Frozen, no more problem. I'm betting it's a silent update service.
14th August 2014, 04:05 PM |#11  
JJaret's Avatar
Junior Member
Flag Los Angeles, CA
Thanks Meter: 0
 
More
It appears to be conflict with new Google+ update

Read More
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes