Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] SUDDENLY SIM card not detected - Micromax Canvas HD A116

OP beingsimple

26th August 2014, 03:39 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
2 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
GOod day friends,

I have a Micromax A116 thats almost a year old.
2 days back, Suddenly the SIM card is not getting detected.
The same sim (BSNL 3G) has been used for almost a year now on the same slot and suddenly it has gone non-detecable....
( then i checked the sim on to other mobile and it was ok. )
I changed the SIM from Slot 1 to Slot 2 ....still Card not detected......never used Slot 2 for any purpose....
So i decided it is really not a hardware issue but something to tweak ..........
I tried checking for IMEI number and it was getting displayed with #*06#
So IMEI no. is intact.

Recently i had changed my memory card from 4gb to 16gb .... i guess some related to it would have caused the trouble......bcz i FEEL that was the exact moment the sim cards went non-detecable.

So i changed my back to my old memory card and still the problem..........

SO i request some body who is aware of this issue to guide me to resolve this issue....

Thank you in advance
Regards
Thiagu
The Following User Says Thank You to beingsimple For This Useful Post: [ View ]
27th August 2014, 03:27 PM   |  #2  
Junior Member
Thanks Meter: 5
 
22 posts
Join Date:Joined: May 2014
Question factory reset
Quote:
Originally Posted by beingsimple

GOod day friends,

I have a Micromax A116 thats almost a year old.
2 days back, Suddenly the SIM card is not getting detected.
The same sim (BSNL 3G) has been used for almost a year now on the same slot and suddenly it has gone non-detecable....
( then i checked the sim on to other mobile and it was ok. )
I changed the SIM from Slot 1 to Slot 2 ....still Card not detected......never used Slot 2 for any purpose....
So i decided it is really not a hardware issue but something to tweak ..........
I tried checking for IMEI number and it was getting displayed with #*06#
So IMEI no. is intact.

Recently i had changed my memory card from 4gb to 16gb .... i guess some related to it would have caused the trouble......bcz i FEEL that was the exact moment the sim cards went non-detecable.

So i changed my back to my old memory card and still the problem..........

SO i request some body who is aware of this issue to guide me to resolve this issue....

Thank you in advance
Regards
Thiagu

have u tried factory reset
27th August 2014, 06:22 PM   |  #3  
manojrp's Avatar
Member
Flag Ahmedabad
Thanks Meter: 3
 
96 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
same problem with me even after factory reset with sptools

given to repairing
1st November 2014, 05:27 PM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 4
 
8 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
sim not detected
I rooted zen ultraphone 701hd thn installed cwm via mobile uncle tools
partitioned ext sd card n installed link2sd to increase internal space
after all this my phone doesnt detect a sim card
i flash v7 update rom via cwm n also flashed stock rom wit sp tools
but no good
my phone stil doesn't detect a sim card
plz help me
i dnt seem to understand wht went wrong
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes