Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] gapps not working with cm11

OP ejaz.msgs

29th August 2014, 11:20 AM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 17
 
163 posts
Join Date:Joined: Aug 2014
dear guys...
I rooted my mobile and installed nexus ROM firstly and xperia z2 ROM second....

after a lot of tomes swapping these ROMs, I found cm11 KitKat 4.4.4 version...

now I installed my mobile with this cm11 and gapps which they are mentioned in there web...

but after the first installation, the gapps error is frequently coming when I am going to open browser...

all Google apps are not working....
some says it is syncing problem and
some says enable download manager or
reset app preferences...

I tried all this but couldn't find any solution....

please guys solve this one....
I want this ROM at any cost....
I am waiting for your help....

Thank you very much....
30th August 2014, 02:03 AM   |  #2  
Senior Member
Flag Delhi
Thanks Meter: 91
 
352 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
More
Quote:
Originally Posted by ejaz.msgs

dear guys...
I rooted my mobile and installed nexus ROM firstly and xperia z2 ROM second....

after a lot of tomes swapping these ROMs, I found cm11 KitKat 4.4.4 version...

now I installed my mobile with this cm11 and gapps which they are mentioned in there web...

but after the first installation, the gapps error is frequently coming when I am going to open browser...

all Google apps are not working....
some says it is syncing problem and
some says enable download manager or
reset app preferences...

I tried all this but couldn't find any solution....

please guys solve this one....
I want this ROM at any cost....
I am waiting for your help....

Thank you very much....

I am also using cm 11 and gapps is totally fine no issue with gapps and if you want the help go and ask porter of cm11
30th August 2014, 05:29 AM   |  #3  
Member
Flag TRIVANDRUM
Thanks Meter: 12
 
30 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
Donate to Me
More
Smile try this...
Quote:
Originally Posted by ejaz.msgs

dear guys...
I rooted my mobile and installed nexus ROM firstly and xperia z2 ROM second....

after a lot of tomes swapping these ROMs, I found cm11 KitKat 4.4.4 version...

now I installed my mobile with this cm11 and gapps which they are mentioned in there web...

but after the first installation, the gapps error is frequently coming when I am going to open browser...

all Google apps are not working....
some says it is syncing problem and
some says enable download manager or
reset app preferences...

I tried all this but couldn't find any solution....

please guys solve this one....
I want this ROM at any cost....
I am waiting for your help....

Thank you very much....

its better try to install CM11 from your stock rom or from nexus ROM instead of from Xperia z2 rom...
since you already installed xperia z2 rom, its prefferable to go to stock rom and then to CM11 ROM...

but before all those above try reflashing CM11 by following the instructions carefully...
bcz each step is significant.... if not even solved then try the above ....
may it will solve your problems... & i hopes i helped u...
The Following User Says Thank You to vishnusree000 For This Useful Post: [ View ]
30th August 2014, 05:20 PM   |  #4  
OP Senior Member
Thanks Meter: 17
 
163 posts
Join Date:Joined: Aug 2014
Thanks guys.....
I solved my problem.....
After installation of cm11, I install gapps of big memory...
That's why gapps not working...

Today I re installed cm11 and installed the gapps of small memory and it works...

Thanks to all of you guys who sees this post and comment...

If anyone having the gapps problem,
Try small version of gapps....
Its 83 mb only in web.

Sent from my Micromax A110Q using XDA Free mobile app
12th September 2014, 06:39 PM   |  #5  
OP Senior Member
Thanks Meter: 17
 
163 posts
Join Date:Joined: Aug 2014
Thumbs up thanks guys....
Quote:
Originally Posted by vishnusree000

its better try to install CM11 from your stock rom or from nexus ROM instead of from Xperia z2 rom...
since you already installed xperia z2 rom, its prefferable to go to stock rom and then to CM11 ROM...

but before all those above try reflashing CM11 by following the instructions carefully...
bcz each step is significant.... if not even solved then try the above ....
may it will solve your problems... & i hopes i helped u...



Thanks guys...
I solved this....
I just installed a small memory of gapps file and it worked nicely....
once again thank you very much...
if any one having the problem as gapps not working...
please install small size of gapps file after cm version...
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes