Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Choosing 2g data on dual sim moto g

OP bentree

3rd August 2014, 03:40 AM   |  #1  
OP Junior Member
Flag cooktown
Thanks Meter: 1
 
8 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Hi, I have a dual sim Moto G. I have a 3g sim and a 2g sim card.
I wish to use the 2g card for data and calls but the 3g sim for calls only.

Now I put the 3g sim in slot 1 and the 2g sim in slot 2. Now when i choose data mode for the 2g sim it changes the data network type to 3g without me choosing that option. And it changes my 3g sim to 2g network only.

I'v tried all sorts of ways but it still changes the sim network type on its own.
Any ideas on what i'm doing wrong?
Many thanks in advance, Ben.
P.S. yes I did search the forums first but I couldn't find any details about this issue.
3rd August 2014, 05:58 AM   |  #2  
Meuuks13's Avatar
Senior Member
Flag Bangalore
Thanks Meter: 42
 
109 posts
Join Date:Joined: Jul 2014
More
Quote:
Originally Posted by bentree

Hi, I have a dual sim Moto G. I have a 3g sim and a 2g sim card.
I wish to use the 2g card for data and calls but the 3g sim for calls only.

Now I put the 3g sim in slot 1 and the 2g sim in slot 2. Now when i choose data mode for the 2g sim it changes the data network type to 3g without me choosing that option. And it changes my 3g sim to 2g network only.

I'v tried all sorts of ways but it still changes the sim network type on its own.
Any ideas on what i'm doing wrong?
Many thanks in advance, Ben.
P.S. yes I did search the forums first but I couldn't find any details about this issue.

In a dual sim mobile phone 3g network can be operated from one sim only so what you can do is activate 3g on the 3g sim and disable internet on it and then the only choice for 2g sim would be to stay on 2g and then you enable internet on it.
If it doesn't work try changing slots.
If I helped please hit thanks!
3rd August 2014, 10:21 AM   |  #3  
OP Junior Member
Flag cooktown
Thanks Meter: 1
 
8 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Quote:
Originally Posted by Meuuks13

In a dual sim mobile phone 3g network can be operated from one sim only so what you can do is activate 3g on the 3g sim and disable internet on it and then the only choice for 2g sim would be to stay on 2g and then you enable internet on it.
If it doesn't work try changing slots.
If I helped please hit thanks!

I have tried switching sim slots. What happens is when i select the enable data tick on the 2g sim the network type bar greys out and changes to 3g mode on its own. The only way i can change network mode is to de-select data mode and choose 2g again.

Cheers, Ben.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes