Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,780,165 Members 38,206 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Downgrading from 4.4.4 GPE to 4.3 Motorola...

Tip us?
 
zerro4cool
Old
#11  
Junior Member
Thanks Meter 10
Posts: 24
Join Date: Jul 2012
Location: Bucharest
Quote:
Originally Posted by Zerelth View Post
K finally got back to 4.4.3 Stock, but still cannot make it to 4.3 (version downgraded for boot, partition and motoboot)
Take a look there

http://forum.xda-developers.com/show...php?p=54635169

when you are on 4.4.2 u can try to go more in 4.3, should work, try with BR firmware if u got XT1032, or other region wich have 4.4.4 from whre u are starting to downgrade. then when you are in 4.3 just flash via fastboot other 4.3 region wich u want.
cheers
 
Zerelth
Old
(Last edited by Zerelth; 9th August 2014 at 04:43 AM.)
#12  
Zerelth's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 25
Posts: 94
Join Date: May 2014
Quote:
Originally Posted by zerro4cool View Post
Take a look there

http://forum.xda-developers.com/show...php?p=54635169

when you are on 4.4.2 u can try to go more in 4.3, should work, try with BR firmware if u got XT1032, or other region wich have 4.4.4 from whre u are starting to downgrade. then when you are in 4.3 just flash via fastboot other 4.3 region wich u want.
cheers
Thanks for your reply but it'll only works with 4.4.2, there's no way of downgrading it further to 4.3...
EDIT: I recall reverting from 4.4.2 to 4.3 a long time ago, which I forgot to flash the motoboot.img, which then caused a bootlogo loop (not boot animation loop). Is it the case here that motoboot.img can't be downgraded anymore?
 
zerro4cool
Old
#13  
Junior Member
Thanks Meter 10
Posts: 24
Join Date: Jul 2012
Location: Bucharest
Quote:
Originally Posted by Zerelth View Post
Thanks for your reply but it'll only works with 4.4.2, there's no way of downgrading it further to 4.3...
EDIT: I recall reverting from 4.4.2 to 4.3 a long time ago, which I forgot to flash the motoboot.img, which then caused a bootlogo loop (not boot animation loop). Is it the case here that motoboot.img can't be downgraded anymore?
i was on same bootloader loop,i bricked my phone wich same,i started to downgrade without searching a bit.i didnt known will cause a brick. in that post i explained how i succesfully downgraded from 4.4.4 to 4.4.2. When u are on 4.4.2 then it should work to downgrade one more to 4.3. for me it worked to downgrade till 4.4.2 , more i dont continued cuz i wanted just to go on 4.4.2 to convert in GPE again, but should work.
 
Zerelth
Old
#14  
Zerelth's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 25
Posts: 94
Join Date: May 2014
Quote:
Originally Posted by zerro4cool View Post
i was on same bootloader loop,i bricked my phone wich same,i started to downgrade without searching a bit.i didnt known will cause a brick. in that post i explained how i succesfully downgraded from 4.4.4 to 4.4.2. When u are on 4.4.2 then it should work to downgrade one more to 4.3. for me it worked to downgrade till 4.4.2 , more i dont continued cuz i wanted just to go on 4.4.2 to convert in GPE again, but should work.
Yeah it worked like you said, but only for downgrading to 4.4.2, not 4.3. 4.3 rom required a different bootloader (i think) so with the upgraded bootloader which comes along with 4.4.3 and 4.4.4, it won't work anymore since the bootloader can no longer be downgraded.
 
lost101
Old
#15  
Senior Member
Thanks Meter 753
Posts: 1,172
Join Date: May 2008
There is a serious bug that Motorola have patched in 4.4.3 / 4.4.4. Not only is it very dangerous to mess around with downgrading / updating bootloader, but if you start experiencing the sudden battery drop issue you will regret ever having tried.
 
unknownemous
Old
#16  
Junior Member
Thanks Meter 3
Posts: 19
Join Date: Aug 2014
From my experience of updating and downgrading.

Once you update from 4.4.2 to higher version number you can no longer downgrade to 4.3. The lowest you can downgrade back to is 4.4.2 from 4.4.4. Also relocking bootloader doesn't seem to work while downgrading only works when re flashing the same stock firmware.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes