Post Reply

[Q] Forcing a frequency band

15th July 2014, 07:04 AM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
30 posts
Join Date:Joined: Oct 2009
More
Is it possible to force a specific frequency band/mode (say, 'UMTS 850 only' or 'UMTS 850/1900') with an unmodded XT1032 stock firmware? Is there a (hidden) menu to tweak network mode/bands?

There is one here: 'Settings' => 'Mobile networks' => 'Network Mode' => 'Preferred Network mode' => '3G' or '2G', but I need more than that.
Last edited by rybshik; 15th July 2014 at 07:06 AM.
15th July 2014, 06:05 PM   |  #2  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
30 posts
Join Date:Joined: Oct 2009
More
Quote:
Originally Posted by rybshik

Is it possible to force a specific frequency band/mode (say, 'UMTS 850 only' or 'UMTS 850/1900') with an unmodded XT1032 stock firmware? Is there a (hidden) menu to tweak network mode/bands?

There is one here: 'Settings' => 'Mobile networks' => 'Network Mode' => 'Preferred Network mode' => '3G' or '2G', but I need more than that.

Any ideas?
15th July 2014, 06:33 PM   |  #3  
Senior Member
Thanks Meter: 91
 
315 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
Thumbs up
Need that too... Hate to connect on 3G when I need 4G and I know the signal is available...
16th July 2014, 02:23 AM   |  #4  
thuybang's Avatar
Member
Thanks Meter: 19
 
62 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
Quote:
Originally Posted by rybshik

Is it possible to force a specific frequency band/mode (say, 'UMTS 850 only' or 'UMTS 850/1900') with an unmodded XT1032 stock firmware? Is there a (hidden) menu to tweak network mode/bands?

There is one here: 'Settings' => 'Mobile networks' => 'Network Mode' => 'Preferred Network mode' => '3G' or '2G', but I need more than that.

You can try : *#*#4636#*#* and find out on Phone info.

Sent from my XT1033 using Tapatalk 4
16th July 2014, 02:30 AM   |  #5  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
30 posts
Join Date:Joined: Oct 2009
More
Quote:
Originally Posted by thuybang

You can try : *#*#4636#*#*

This code (and other such codes) does not work on my device
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
codes, frequency band, hidden menu, network, umts
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Moto G Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank