Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,781,336 Members 37,721 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Forcing a frequency band

Tip us?
 
rybshik
Old
(Last edited by rybshik; 15th July 2014 at 07:06 AM.)
#1  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 30
Join Date: Oct 2009
Default [Q] Forcing a frequency band

Is it possible to force a specific frequency band/mode (say, 'UMTS 850 only' or 'UMTS 850/1900') with an unmodded XT1032 stock firmware? Is there a (hidden) menu to tweak network mode/bands?

There is one here: 'Settings' => 'Mobile networks' => 'Network Mode' => 'Preferred Network mode' => '3G' or '2G', but I need more than that.
 
rybshik
Old
#2  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 30
Join Date: Oct 2009
Quote:
Originally Posted by rybshik View Post
Is it possible to force a specific frequency band/mode (say, 'UMTS 850 only' or 'UMTS 850/1900') with an unmodded XT1032 stock firmware? Is there a (hidden) menu to tweak network mode/bands?

There is one here: 'Settings' => 'Mobile networks' => 'Network Mode' => 'Preferred Network mode' => '3G' or '2G', but I need more than that.
Any ideas?
 
eteles
Old
#3  
Senior Member
Thanks Meter 50
Posts: 248
Join Date: Aug 2012
Need that too... Hate to connect on 3G when I need 4G and I know the signal is available...
 
thuybang
Old
#4  
thuybang's Avatar
Member
Thanks Meter 19
Posts: 62
Join Date: Mar 2013
Quote:
Originally Posted by rybshik View Post
Is it possible to force a specific frequency band/mode (say, 'UMTS 850 only' or 'UMTS 850/1900') with an unmodded XT1032 stock firmware? Is there a (hidden) menu to tweak network mode/bands?

There is one here: 'Settings' => 'Mobile networks' => 'Network Mode' => 'Preferred Network mode' => '3G' or '2G', but I need more than that.
You can try : *#*#4636#*#* and find out on Phone info.

Sent from my XT1033 using Tapatalk 4
 
rybshik
Old
#5  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 30
Join Date: Oct 2009
Quote:
Originally Posted by thuybang View Post
You can try : *#*#4636#*#*
This code (and other such codes) does not work on my device
Tags
codes, frequency band, hidden menu, network, umts
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes