Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,737,615 Members 46,213 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Relock the Bootloader

Tip us?
 
RazorHail
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 8
Posts: 57
Join Date: Jul 2010
Default Relock the Bootloader

Hi,
I want to give my unlocked Moto G to a family member - and I'd like to relock the bootloader again, for security reasons.(I don't care about the warranty)

is there a way to do that?
 
matmutant
Old
#2  
matmutant's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 3372
Posts: 2,742
Join Date: Mar 2011
Location: ~/
Quote:
Originally Posted by RazorHail View Post
Hi,
I want to give my unlocked Moto G to a family member - and I'd like to relock the bootloader again, for security reasons.(I don't care about the warranty)

is there a way to do that?
  1. open FAQ
  2. ctrl+f : "relock"
Moto G running Android 4.4.2 KK CM11 /!\ twitter ~ Blog : Andrux&me /!\
Bug Hunter for : Render Kernel, and AcDisplay
supported devices:
 

Motorola : Moto G (falcon)
RC-FAQ ; CM11 DeBug Thread

Xperia: X10mini (robyn); X10miniPRO (mimmi); X8/W8 (shakira)
MiniCM10: MiniFAQ
MiniCM9: MiniFAQ
MiniCM7: MiniFAQ
i don't have power of ubiquity : if you want me to answer, please quote me or mention me using "@matmutant" in the post
The Following 3 Users Say Thank You to matmutant For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
RazorHail
Old
#3  
Member - OP
Thanks Meter 8
Posts: 57
Join Date: Jul 2010
Quote:
Originally Posted by matmutant View Post
  1. open FAQ
  2. ctrl+f : "relock"
thanks,
I've already tried that.
But when I enter "fastboot oem lock", I get:
Quote:
(bootloader) FAIL: Please run fastboot oem lock begin first!
(bootloader) sst lock failure!
when I enter the suggested "fastboot oem lock begin", I get:
Quote:
(bootloader) Ready to flash signed images
I'm not sure what that's suppose to mean.....I already downloaded the official firmware images and flashed those immediately after I get this message........but it still says that the bootloader is unlocked.
And immediately returning back to the bootloader and typing in "fastboot oem lock" still won't work - same message as before...

am I missing something?
The Following 2 Users Say Thank You to RazorHail For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
denzel09
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 667
Posts: 3,211
Join Date: Jun 2009
Location: Venezia
Quote:
Originally Posted by RazorHail View Post
thanks,
I've already tried that.
But when I enter "fastboot oem lock", I get:


when I enter the suggested "fastboot oem lock begin", I get:


I'm not sure what that's suppose to mean.....I already downloaded the official firmware images and flashed those immediately after I get this message........but it still says that the bootloader is unlocked.
And immediately returning back to the bootloader and typing in "fastboot oem lock" still won't work - same message as before...

am I missing something?
Yup, this "unlock-relock" is WIP yet ..
 
akaygee
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 13
Posts: 27
Join Date: Jan 2013
Location: Scotland
i done a relock last week and this works for me.use adb command "fastboot oem lock begin" go through the routine to flash factory firmware image and use "fastboot oem lock" command to finish after you flashed factory firmware.
 
denzel09
Old
(Last edited by denzel09; 19th December 2013 at 01:03 PM.)
#6  
Senior Member
Thanks Meter 667
Posts: 3,211
Join Date: Jun 2009
Location: Venezia
Quote:
Originally Posted by akaygee View Post
i done a relock last week and this works for me.use adb command "fastboot oem lock begin" go through the routine to flash factory firmware image and use "fastboot oem lock" command to finish after you flashed factory firmware.
So, steps are these:

1: fastboot oem lock begin
2: flash stock firmware
3: fastboot oem lock

And BL will be locked again. Correct me if i'm wrong.

Problem is that for "unlocked" we need always of a code by motorola atm.
The Following User Says Thank You to denzel09 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
akaygee
Old
(Last edited by akaygee; 19th December 2013 at 01:09 PM.)
#7  
Junior Member
Thanks Meter 13
Posts: 27
Join Date: Jan 2013
Location: Scotland
Quote:
Originally Posted by denzel09 View Post
So, steps are these:

1: fastboot oem lock begin
2: flash stock firmware
3: fastboot oem lock

And BL will be locked again. Correct me if i'm wrong..
thats how it works on most motorola android phones i have used ,it works fine on my moto g so yes that is right.

like so

fastboot oem lock begin
fastboot flash partition gpt.bin
fastboot flash motoboot motoboot.img
fastboot flash logo logo.bin
fastboot flash boot boot.img
fastboot flash recovery recovery.img
fastboot flash system system.img_sparsechunk.0
fastboot flash system system.img_sparsechunk.1
fastboot flash system system.img_sparsechunk.2
fastboot flash modem NON-HLOS.bin
fastboot erase modemst1
fastboot erase modemst2
fastboot flash fsg fsg.mbn
fastboot erase cache
fastboot erase userdata
fastboot oem lock
The Following User Says Thank You to akaygee For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
danger2u
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 57
Posts: 424
Join Date: Jan 2010
Quote:
Originally Posted by akaygee View Post
thats how it works on most motorola android phones i have used ,it works fine on my moto g so yes that is right.

like so

fastboot oem lock begin
fastboot flash partition gpt.bin
fastboot flash motoboot motoboot.img
fastboot flash logo logo.bin
fastboot flash boot boot.img
fastboot flash recovery recovery.img
fastboot flash system system.img_sparsechunk.0
fastboot flash system system.img_sparsechunk.1
fastboot flash system system.img_sparsechunk.2
fastboot flash modem NON-HLOS.bin
fastboot erase modemst1
fastboot erase modemst2
fastboot flash fsg fsg.mbn
fastboot erase cache
fastboot erase userdata
fastboot oem lock

for me not working
 
akaygee
Old
#9  
Junior Member
Thanks Meter 13
Posts: 27
Join Date: Jan 2013
Location: Scotland
Quote:
Originally Posted by danger2u View Post
for me not working
you didn't flash factory firmware in between
 
danger2u
Old
#10  
Senior Member
Thanks Meter 57
Posts: 424
Join Date: Jan 2010
Quote:
Originally Posted by akaygee View Post
you didn't flash factory firmware in between
i have some problem when i try to flash the system img


The Following User Says Thank You to danger2u For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes