Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,809,019 Members 53,045 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Moto G stuck in boot loop

Tip us?
 
manicresin
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Sep 2014
Default [Q] Moto G stuck in boot loop

This started with a brand new Boost Mobile Moto G (XT1031).
It was taken right from the box and unlocked using oem unlock.
After the unlock it booted to the stock image then was powered off and booted to fastboot.
Once in fastboot TWRP 2.7.1.0 recovery was flashed.
When trying to boot into recovery it would only loop.
Tried to boot normally and it would only loop.
Flashed the device back to stock using all the available firmwares from sbf.droid-developers.org for Boost US and it still wont boot.
Tried other recovery images and the only one I was able to get working was Philz Touch 6.55.
Wiped and formated everything and rebooted the phone and it went straight to recovery.
Using Philz recovery tried to install CyanogenMod 11 and bool loop proceeded.
I took another working Moto G and flashed Philz recovery and made a back up onto a usb drive using an otg cable.
On the broken device tried to restore from the backup and it said it was completed but it ran way to fast and didn't seem to restore completely and failed to boot.
I've gone through every method of recovery i could find and nothing seems to be working

This phone is kicking my butt, any help would be greatly appreciated.
Attached Files
File Type: txt fastboot_getvar_all.txt - [Click for QR Code] (2.0 KB, 5 views)
 
oversleeper
Old
#2  
oversleeper's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 61
Posts: 172
Join Date: Jun 2014

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by manicresin View Post
This started with a brand new Boost Mobile Moto G (XT1031).
It was taken right from the box and unlocked using oem unlock.
After the unlock it booted to the stock image then was powered off and booted to fastboot.
Once in fastboot TWRP 2.7.1.0 recovery was flashed.
When trying to boot into recovery it would only loop.
Tried to boot normally and it would only loop.
Flashed the device back to stock using all the available firmwares from sbf.droid-developers.org for Boost US and it still wont boot.
Tried other recovery images and the only one I was able to get working was Philz Touch 6.55.
Wiped and formated everything and rebooted the phone and it went straight to recovery.
Using Philz recovery tried to install CyanogenMod 11 and bool loop proceeded.
I took another working Moto G and flashed Philz recovery and made a back up onto a usb drive using an otg cable.
On the broken device tried to restore from the backup and it said it was completed but it ran way to fast and didn't seem to restore completely and failed to boot.
I've gone through every method of recovery i could find and nothing seems to be working

This phone is kicking my butt, any help would be greatly appreciated.
What did you use to flash? fastboot or mfastboot?
Moto G XT1032 converted to GPE
[Rooted] Pure Android 4.4.4 - build KTU84P
The Following User Says Thank You to oversleeper For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
manicresin
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Sep 2014
Default 280

Quote:
Originally Posted by oversleeper View Post
What did you use to flash? fastboot or mfastboot?
I used mfastboot.
 
oversleeper
Old
#4  
oversleeper's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 61
Posts: 172
Join Date: Jun 2014

 
DONATE TO ME
http://forum.xda-developers.com/moto...oto-g-t2833798

Try to use the bootloader refresh tool, for someone worked.
Moto G XT1032 converted to GPE
[Rooted] Pure Android 4.4.4 - build KTU84P
The Following User Says Thank You to oversleeper For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
manicresin
Old
(Last edited by manicresin; 4th September 2014 at 08:19 PM.)
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Sep 2014
Quote:
Originally Posted by oversleeper View Post
http://forum.xda-developers.com/moto...oto-g-t2833798

Try to use the bootloader refresh tool, for someone worked.
I ran the bootloader refresh after modifying the bat file for the correct cpu.
The boot loader version is showing it was updated but the device is still not booting.

[EDIT] I did try to reflash the stock frimware and there where some erros i wasnt getting before

Code:
C:\falcon_boost_user_4.4.2>mfastboot.exe flash aboot emmc_appsboot.mbn
sending 'aboot' (512 KB)...
OKAY [  0.051s]
writing 'aboot'...
Preflash validation failed
FAILED (remote failure)
finished. total time: 0.335s
Code:
C:\falcon_boost_user_4.4.2>mfastboot.exe flash motoboot motoboot.img
sending 'motoboot' (1940 KB)...
OKAY [  0.111s]
writing 'motoboot'...
Motoboot: Preflash validation for tz
Preflash validation failed
FAILED (remote failure)
finished. total time: 0.407s
 
manicresin
Old
#6  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Sep 2014
On a whim I decided to try the retail firmware and was able to get the phone to boot to stock, but I tried to load TWRP again and it went back to the boot looping state.
I really don't understand what is wrong with this phone because this are for the company I work for and we have flash about a thousand this exact same way and have never ran into this issue.
I am going to try philz recovery to see if it cause the normal boot process to break and if not I try loading the a custom rom from there.
 
oversleeper
Old
(Last edited by oversleeper; 4th September 2014 at 10:14 PM.)
#7  
oversleeper's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 61
Posts: 172
Join Date: Jun 2014

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by manicresin View Post
I ran the bootloader refresh after modifying the bat file for the correct cpu.
The boot loader version is showing it was updated but the device is still not booting.

[EDIT] I did try to reflash the stock frimware and there where some erros i wasnt getting before

Code:
C:\falcon_boost_user_4.4.2>mfastboot.exe flash aboot emmc_appsboot.mbn
sending 'aboot' (512 KB)...
OKAY [  0.051s]
writing 'aboot'...
Preflash validation failed
FAILED (remote failure)
finished. total time: 0.335s
Code:
C:\falcon_boost_user_4.4.2>mfastboot.exe flash motoboot motoboot.img
sending 'motoboot' (1940 KB)...
OKAY [  0.111s]
writing 'motoboot'...
Motoboot: Preflash validation for tz
Preflash validation failed
FAILED (remote failure)
finished. total time: 0.407s
Pretty normal, you got errors because you upgraded the bootloader to the last version, so you can't downgrade it. Now you can: try to flash the 4.4.2 stock boost version (without flashing gpt.bin and motoboot.img) or if doesn't work due to upgraded bootloader, just wait few days until the 4.4.4 firmware for boost will be downloadable. It's already realeased don't worry, look https://motorola-global-portal.custh...p/30,6720,9050

EDIT: It's a boost version, it's pretty different... You can't flash whatever you want so easily... search for some guide, I can't help about boost version.
Moto G XT1032 converted to GPE
[Rooted] Pure Android 4.4.4 - build KTU84P
 
manicresin
Old
#8  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Sep 2014
The boost 4.4.2 stock firmware failed but the retail version worked, I'm try that with philz recovery to see if I can get CM 11 to work. If that fails ill wait for the 4.4.4 boost firmware.

Thanks for the help
 
CodyF86
Old
#9  
CodyF86's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 3,357
Posts: 1,067
Join Date: Jul 2013
Location: Indianapolis

 
DONATE TO ME
I know some people love TWRP and only use TWRP and some people only use ClockWorkMod Recovery, but since you've been trying with TWRP humour me and flash this, it's the latest ClockWorkMod Recovery 6.0.5.0 compiled from source.

Flash it then try to flash a CM nightly or something like that...clear cache and dalvik cache first then do a factory reset then flash.

ClockWorkMod Recovery 6.0.5.0
The Following 2 Users Say Thank You to CodyF86 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
manicresin
Old
#10  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Sep 2014
Quote:
Originally Posted by CodyF86 View Post
I know some people love TWRP and only use TWRP and some people only use ClockWorkMod Recovery, but since you've been trying with TWRP humour me and flash this, it's the latest ClockWorkMod Recovery 6.0.5.0 compiled from source.

Flash it then try to flash a CM nightly or something like that...clear cache and dalvik cache first then do a factory reset then flash.
I downloaded your recovery image and flashed it, wiped everything and reset.
Installed cm-11-20140903-NIGHTLY-falcon from usbdisk, it said completed only after ~20 seconds but there where no errors.
Rebooted the device and the cyanogenmod animated boot logo was displayed.
The phone booted fine was is working, now to try and see if I can get my image loaded.

Thanks for the recommendation, I didn't think to try CWM since Philz recovery is based on it, but it failed to load CM 11.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes