FORUMS

Top Forum Discussions

No sensors after update to 4.4.4

258 posts
Thanks Meter: 54
 
By samwheat, Senior Member on 28th July 2014, 09:22 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Stock , no root , after update from 4.4.2 to 4.4.4

no Proximity sensor
no Gyro
no Light sensor


All says " waiting for event" in Androsensor

Anybody with the same problem ? Thank you



Sent from my XT1033 using XDA Free mobile app
Last edited by samwheat; 28th July 2014 at 09:51 AM.
 
 
28th July 2014, 12:44 PM |#2  
Junior Member
Thanks Meter: 9
 
More
no Gyro is what it should say, your phone never had one! (but someone reported that the LTE variants do)

From Sensor Readout (onyxbits), you should have: LIS3DH accelerometer, AK8963 magnetic field sensor and orientation sensor, CT406 proximity sensor and light sensor. I'm still on 4.4.2 (stock, no root, Boost to Page Plus). I'd say try Sensor Readout.
28th July 2014, 01:55 PM |#3  
Member
Thanks Meter: 8
 
More
Quote:
Originally Posted by goldfndr

no Gyro is what it should say, your phone never had one! (but someone reported that the LTE variants do)

From Sensor Readout (onyxbits), you should have: LIS3DH accelerometer, AK8963 magnetic field sensor and orientation sensor, CT406 proximity sensor and light sensor. I'm still on 4.4.2 (stock, no root, Boost to Page Plus). I'd say try Sensor Readout.

This could easily be a broken app, have you tried another one. Also, if the phone is working as you expect it, why would you assume all your sensors are broken if an app can't read them?
28th July 2014, 02:02 PM |#4  
samwheat's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 54
 
More
I ve done factory reset and wipe cache ... I m on dalvik . Still no proximity sensor . It s frustrating

i d assume it s off or death beacause when i make a call screen does not go off . I don t see an option in setting for this .



Sent from my XT1033 using XDA Free mobile app
Attached Images
File Type: jpg 1406552386588.jpg - [Click for QR Code] (62.8 KB, 98 views)
File Type: jpg 1406552396032.jpg - [Click for QR Code] (43.2 KB, 85 views)
File Type: jpg 1406552404807.jpg - [Click for QR Code] (61.5 KB, 80 views)
Last edited by samwheat; 28th July 2014 at 02:27 PM.
28th July 2014, 05:16 PM |#5  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Could be worse - mine HARD bricked, with no modifications other than an unlocked bootloader.
28th July 2014, 10:58 PM |#6  
samwheat's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 54
 
More
Also i get delay when i press power button for wake up


4.4.4 ruined my phone



Sent from my Nexus 10 using XDA Free mobile app
29th July 2014, 12:00 AM |#7  
TechMinerUK's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 73
 
More
Quote:
Originally Posted by samwheat

Also i get delay when i press power button for wake up


4.4.4 ruined my phone



Sent from my Nexus 10 using XDA Free mobile app

Do you live in the EU, if so just return it to your retailer its better for them to be burdend instead of you as you don't want it to go out of warrenty
If you don't live in the EU have you unlocked the bootloader, if not then send it back again

I know it's annoying but it is the best soloution if everything else fails
The Following User Says Thank You to TechMinerUK For This Useful Post: [ View ]
29th July 2014, 07:01 AM |#8  
samwheat's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 54
 
More
Thank you

Sent from my XT1033 using XDA Free mobile app
The Following User Says Thank You to samwheat For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes