Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q]Is it possible to fix GPS from AOSP through third party apps ?

OP ZareliMan

18th August 2014, 06:16 AM   |  #1  
ZareliMan's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 26
 
191 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
Hi community,
I know there's issues with GPS on AOSP based roms for falcon.

Can they be fixed through some third party app (I know you can download stuff to *fix* gps sometimes).

Thanks in advance,
19th August 2014, 12:38 AM   |  #2  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
3 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
You could:
  • Flash a stock rom, make sure you lock the gps onto your location (use gps status/toolbox) and then flash the aosp rom over the stock
  • Extract the gps.conf from /system/etc of stock and replace your aosp gps.conf.
  • Try seeing if 'DEVICE ONLY' in location settings allows gps to lock on in aosp, and then switch to 'HIGH ACCURACY' - this worked for me, as high accuracy showed 0/0 sat. found, but device only found 15/21, then my gps worked normally.
The Following User Says Thank You to inoperable For This Useful Post: [ View ]
19th August 2014, 12:55 AM   |  #3  
thestory101's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 54
 
344 posts
Join Date:Joined: Aug 2009
basicly when flash modem 442, its fixed for me.

I think problem came from new baseband.

Sent from my Moto G using XDA Free mobile app
21st August 2014, 04:56 AM   |  #4  
ZareliMan's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 26
 
191 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
I think i'll wait for it to become fixed, that solution doesn't convince me much.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes