FORUMS

[Q]Is it possible to fix GPS from AOSP through third party apps ?

222 posts
Thanks Meter: 31
 
By ZareliMan, Senior Member on 18th August 2014, 06:16 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hi community,
I know there's issues with GPS on AOSP based roms for falcon.

Can they be fixed through some third party app (I know you can download stuff to *fix* gps sometimes).

Thanks in advance,
 
 
19th August 2014, 12:38 AM |#2  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
You could:
  • Flash a stock rom, make sure you lock the gps onto your location (use gps status/toolbox) and then flash the aosp rom over the stock
  • Extract the gps.conf from /system/etc of stock and replace your aosp gps.conf.
  • Try seeing if 'DEVICE ONLY' in location settings allows gps to lock on in aosp, and then switch to 'HIGH ACCURACY' - this worked for me, as high accuracy showed 0/0 sat. found, but device only found 15/21, then my gps worked normally.
The Following User Says Thank You to inoperable For This Useful Post: [ View ]
19th August 2014, 12:55 AM |#3  
thestory101's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 63
 
More
basicly when flash modem 442, its fixed for me.

I think problem came from new baseband.

Sent from my Moto G using XDA Free mobile app
21st August 2014, 04:56 AM |#4  
ZareliMan's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 31
 
More
I think i'll wait for it to become fixed, that solution doesn't convince me much.
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes