Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,812,470 Members 40,743 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

XT1040 Recovery + Root

Tip us?
 
preacher23
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: May 2007
Default XT1040 Recovery + Root

Hey guys, I've successfully unlocked the bootloader on my XT1040 running android 4.4.4

The problem is I cannot seem to get TWRP or CWM recovery to work.

I've flashed:

openrecovery-twrp-2.7.1.1-xt1032
recovery-clockwork-6.0.4.7-falcon
TWRP-2.7.0.0-falcon
twrp-2.7.1.0-peregrine-201407161845

and every time I select recovery it says

"no command"

so I hold volume up for 10-15 seconds and then tap power and I get the menu no problem

then I try to flash SuperSU and I get an error "installation aborted"

I can't seem to get to TWRP or CWM recovery.

What am I doing wrong here?
 
Sailor spinach
Old
#2  
Sailor spinach's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 2
Posts: 26
Join Date: Aug 2014
I get the exact same thing on my Moto G LTE (xt1040)

There is a tutorial, if you google Moto g lte root. It will help you fastboot the TWRP (twrp-2.7.1.0-peregrine-201407161845.img is what I used)
And from there DONT REBOOT from your fresh recovery install because it will be gone. Flash the SU Zip and install root.
After that, reboot and you'll have root access but if you try to enter recovery it will give you NO COMMAND.

That's all I could figure out for now.

Ill try and walk you through this how I did it:

....haha actually let me just like the XDA http://forum.xda-developers.com/moto...oto-g-t2793895

If anyone else knows of a working recovery pls let me know :\

am i blind?
 
preacher23
Old
(Last edited by preacher23; 4th September 2014 at 04:50 AM.) Reason: more detail
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: May 2007
Thank you so much, I figured out how to get TWRP recovery to work. Only problem is, I wiped the whole damn phone, (I was trying to put the Moto G CyanogenMod 11)

Now I have to find the damn firmware to put it back on, Guess i was tired and stupid when i wiped the whole damn thing instead of the cache. Firmware i'm looking for if anyone has it is for Fido 4.4.4
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes