How to Root Android Wear 5.0.1 Lollipop Devices – XDA TV

The Lollipop update for Android Wear devices has hit the market and people are … more

Android 5.0.2 and New Factory Images For Nexus 7 (Wi-Fi) Available

Android 5.0 is has been publicly available since early November, and the … more

Github Tutorial App Shows You How to Use… Github

Github can get pretty complicated and using it can become quite daunting, especially … more

Google Glass-like Clip-On For Regular Glasses Developed by Sony

For the price of $2,000, a pair of glasses that can run apps, take pictures, … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Old google maps version 6.14.3 runs well on moto x

OP doitinthedirt

17th June 2014, 08:29 AM   |  #1  
doitinthedirt's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 25
 
258 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
If anyone is interested its simple and works well. I used File Explorer with the root addon from netapps its free, deleted the current screwed to hell new version on the moto x and used file explorer again on my razr m to copy 6.14.3 the version that came on my razr m, sent it via email to myself and downloded it to moto x and it installed fine and works like a champ.. I keep playstore set to NEVER AUTO UPDATE APPS
The Following User Says Thank You to doitinthedirt For This Useful Post: [ View ]
17th June 2014, 03:38 PM   |  #2  
seanyuan62's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 630
 
1,383 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Donate to Me
More
Woah are you the developer of Google maps??

---------- Post added at 08:38 AM ---------- Previous post was at 08:38 AM ----------

Nice to meet you sir
17th June 2014, 04:03 PM   |  #3  
Member
Thanks Meter: 16
 
70 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
What's wrong with the current version of Google Maps?
17th June 2014, 04:40 PM   |  #4  
Senior Member
Toronto
Thanks Meter: 135
 
528 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
I also never auto update lol. If I update one app every treo months that's allot. Needs to have 4.5+ star rating for latest update. But yeah I'm on 7.4.0 with zero issues, what's wrong with it?

Sent from my XT1058 using Tapatalk
17th June 2014, 05:44 PM   |  #5  
doitinthedirt's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 25
 
258 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by seanyuan62

Woah are you the developer of Google maps??

---------- Post added at 08:38 AM ---------- Previous post was at 08:38 AM ----------

Nice to meet you sir

Just not a fan of the new maps that came out last year.. they made it ridiculously hard to get directions from "point on map" I still havent figured out how to get point on map as departure point.. i can as destination but not as departure .. it is so simple in the old verion I use. another thing is the permanent scale bar the have on the old version.. is gone on the new version along with plus and minus buttons to zoom with.. it was perfect before and they made a cluster@$$% out of it. takes three times longer to get directins than it use to. the two shots below are from my moto x and old version 6.14.3 from razr m, it shows how simple it is to choose point on map.. its easy, and also shows the permanent scale bar i like and the zoom buttons i prefer over double tapping and guessing which way to move your finger to get the zoom you want.. i dont know who was in charge of the update to change all these nice features but it was a huge disapointment..
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-06-17-11-49-59.png
Views:	239
Size:	45.2 KB
ID:	2803622   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-06-17-11-53-53.jpg
Views:	257
Size:	101.6 KB
ID:	2803623  
Last edited by doitinthedirt; 17th June 2014 at 06:03 PM.
17th June 2014, 06:31 PM   |  #6  
Senior Member
Thanks Meter: 102
 
815 posts
Join Date:Joined: Nov 2006
More
Good one. New map version has live traffic information mapped on the navigation view which is missing in the old map.

Thanks for the posting.
17th June 2014, 06:38 PM   |  #7  
doitinthedirt's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 25
 
258 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by smohanv

Good one. New map version has live traffic information mapped on the navigation view which is missing in the old map.

Thanks for the posting.

a screen off moto x and google maps 6.14.3 in navigation just now showing chitown traffic looks like rushour
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-06-17-12-35-48.jpg
Views:	241
Size:	94.0 KB
ID:	2803681  
Last edited by doitinthedirt; 17th June 2014 at 07:28 PM.
17th June 2014, 07:34 PM   |  #8  
Senior Member
Thanks Meter: 102
 
815 posts
Join Date:Joined: Nov 2006
More
Quote:
Originally Posted by doitinthedirt

a screen off moto x and google maps 6.14.3 in navigation just now showing chitown traffic looks like rushour

I meant this.. See attached...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-06-17-18-33-08.png
Views:	213
Size:	255.5 KB
ID:	2803846  
17th June 2014, 07:42 PM   |  #9  
doitinthedirt's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 25
 
258 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by smohanv

I meant this.. See attached...


Looks different.. I will check it out on my nexus 7. I haven't used my moto x with the latest google maps for actually naving but my little brother did on a trip across the country and said it kept locking up on him when he stopped for gas and wanted to continue driving.. he said it would never restart the trip navigation and he would have to re enter the destination. I've never had that problem.. i have heard REROUTING REROUTING several times LOL tho. I don't like the menu design of the new maps.. one more thing I don't care for... If it's now broke leave it the @#$%^ alone!!
17th June 2014, 07:50 PM   |  #10  
Senior Member
Flag Bay Area California
Thanks Meter: 861
 
3,183 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
More
I think the main problem here is this was posted in the wrong thread. This should of been under general or apps. This does not belong in development.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes