Lollipop Leak Available for the Sprint Galaxy S5

Since the Android 5.0Lollipop’s official release not too long ago, we’ve seen … more

CPU Spy Gets an Android Lollipop Makeover

At some point in the distant past, you probably heard of CPU Spy for Android by XDARetired … more

Amazon Fire TV Stick vs Chromecast – XDA TV

There is no doubt that Amazon is a huge player in many markets, and they want to be a huge … more

Fight the Heat and Conserve Battery with EaseUS Coolphone

Memory hungry Android applications are often responsible for making our device … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Is Active Display not working for anyone else?

OP trevorftard

18th March 2014, 04:19 AM   |  #1  
trevorftard's Avatar
OP Senior Member
Flag Brenham, TX.
Thanks Meter: 13
 
101 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
More
The previous two updates, yes, even the one from today (3/17/14) have rendered my Active Display useless. I've got the XT1053 DE, rooted and on 4.4. Anyone else having issues?
19th March 2014, 03:14 AM   |  #2  
drago10029's Avatar
Senior Member
Phazon Mines
Thanks Meter: 79
 
466 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
More
Quote:
Originally Posted by trevorftard

The previous two updates, yes, even the one from today (3/17/14) have rendered my Active Display useless. I've got the XT1053 DE, rooted and on 4.4. Anyone else having issues?

Please explain this statement carefully "The previous two updates, yes, even the one from today (3/17/14)" wasn't sure what you meant.

Also, if it worked on stock then it works. after you root and flash you're gonna have to ask these questions with the root maker or ROM maker if you're using a custom ROM.

and to answer the question I have never had problems with active display. Try going back to stock is my advice then re-root and carry on.
19th March 2014, 04:36 AM   |  #3  
someguyatx's Avatar
Senior Member
Flag Louisville
Thanks Meter: 347
 
1,285 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
Not rooted, 4.4.2 no issues with active display. What do you have turned off?

Sent from my XT1060 using Tapatalk
19th March 2014, 09:08 PM   |  #4  
trevorftard's Avatar
OP Senior Member
Flag Brenham, TX.
Thanks Meter: 13
 
101 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
More
I meant that the last two updates, even the one that was supposed to fix the broken Active Display, don't work on my phone. If I uninstall updates it works fine, so I don't have anything disabled to cause it to not work. If you check the Play Store reviews, others have had this problem and have been referred to their customer care, but customer care sucks and rarely knows what they're talking about, so I figured I'd try here first.
19th March 2014, 10:20 PM   |  #5  
Senior Member
Langley, BC
Thanks Meter: 183
 
615 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
I've never had any problems with it, using 4.4.2. Is it possible the people with problems are using 4.4 and not 4.4.2 ?
19th March 2014, 10:34 PM   |  #6  
trevorftard's Avatar
OP Senior Member
Flag Brenham, TX.
Thanks Meter: 13
 
101 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
More
That's what I'm afraid of. I don't want to flash stock recovery and update for such a minor update that some report cause more battery drain.
19th March 2014, 10:54 PM   |  #7  
Senior Member
Langley, BC
Thanks Meter: 183
 
615 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
4.4.2 has been awesome for myself and my local friends, however we are all using XT1058 hardware and the Rogers 4.4.2 firmware build. With the various hardware variants and firmware builds there are bound to be various smaller potential bugs here and there that only select groups of people come across.

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
active, active display, display, moto x, xt1053
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes