Amazon Fire TV Stick vs Chromecast – XDA TV

There is no doubt that Amazon is a huge player in many markets, and they want to be a huge … more

Fight the Heat and Conserve Battery with EaseUS Coolphone

Memory hungry Android applications are often responsible for making our device … more

Battery Charged in 30 Seconds? Maybe in 2016

Phones and tablets are getting more and more power hungry with each passing generation. Their … more

ZArchive Manages Your File Archives

Today smartphones are quite powerful devices that can handle multiple processes at once. In fact, some of … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

att APN problems

OP sicmadek

4th February 2014, 02:22 AM   |  #11  
OP Senior Member
louisiana
Thanks Meter: 30
 
720 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by FSRBIKER

Here is my AT&T GoPhone APN settings, I will probably switch to their new family plan this month as its cheaper.

Beamed from my Moto X


Those are what my phone defaults to from detecting the att Sim and that's what was on the demo x in the store. Do you have any problems with MMS or when you first used the x with that Sim?
Last edited by sicmadek; 4th February 2014 at 02:24 AM.
4th February 2014, 02:34 AM   |  #12  
OP Senior Member
louisiana
Thanks Meter: 30
 
720 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
I wonder if it has to do with me porting my number over from straight talk. We all know they have MMS problems.
4th February 2014, 03:34 AM   |  #13  
Senior Member
Thanks Meter: 122
 
570 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
No but I'd call AT&T at this point, sounds like someone didn't setup your line correctly.

Beamed from my Moto X
4th February 2014, 04:55 AM   |  #14  
OP Senior Member
louisiana
Thanks Meter: 30
 
720 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by FSRBIKER

No but I'd call AT&T at this point, sounds like someone didn't setup your line correctly.

Beamed from my Moto X


I did call them and there is a ticket in for it. They are supposed to fix or get back to me by wed.
13th May 2014, 07:38 PM   |  #15  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Quote:
Originally Posted by treefrog20012003

I don't think it should matter if your prepaid. My wife is on straight talk and using a Moto X. I got her the unlocked version so she could use at&t or tmo SIM. She has the at&t nano SIM from the byop package at Wal-Mart. If you tried every apn out there then it could either be straight talk or the phone. To bad st has horrid customer service cause you'll never get an answer from them.

Sent from my MB886 using XDA Premium 4 mobile app

Treefrog, I have the same unlocked GSM Tmobile MotoX that your wife has. When she uses the ATT sim with Straigh Talk, does she get LTE or just the HSPA+? Next month I was going to try but I cannot find a definitive answer if the LTE works or not.
Thanks!
Lance
13th May 2014, 07:49 PM   |  #16  
hovax615@hotmail.com's Avatar
Senior Member
Flag Corona, CA - Murfreesboro, TN
Thanks Meter: 310
 
1,480 posts
Join Date:Joined: Jan 2009
More
You don't even need that second setting for MMS it should be all on att phone. It should go as followed

LTE Configuration

Name: ATT Phone
APN: phone
Proxy: Not set
Port: Not set
Username: Not set
Password: Not set
Server: Not set
MMSC:*http://mmsc.mobile.att.net
MMS proxy: proxy.mobile.att.net
MMS Port: 80
MCC: 310
MNC: 410
Authentication type: None
APN Type: default,mms,supl,hipri,fota
APN protocol: IPv4
APN Roaming protocol: IPv4
Turn APN on/off: APN turned on
Bearer: Unspecified
Mobile Virtual Network Operator Type: None
Mobile Virtual Network Operator Value: Not set





MOTO X

---------- Post added at 12:49 PM ---------- Previous post was at 12:48 PM ----------

Quote:
Originally Posted by hovax615@hotmail.com

You don't even need that second setting for MMS it should be all on att phone. It should go as followed

LTE Configuration

Name: ATT Phone
APN: phone
Proxy: Not set
Port: Not set
Username: Not set
Password: Not set
Server: Not set
MMSC:*http://mmsc.mobile.att.net
MMS proxy: proxy.mobile.att.net
MMS Port: 80
MCC: 310
MNC: 410
Authentication type: None
APN Type: default,mms,supl,hipri,fota
APN protocol: IPv4
APN Roaming protocol: IPv4
Turn APN on/off: APN turned on
Bearer: Unspecified
Mobile Virtual Network Operator Type: None
Mobile Virtual Network Operator Value: Not set


I don't know what that dun is.


MOTO X



MOTO X
14th May 2014, 06:35 AM   |  #17  
Member
Flag Keystone Hts
Thanks Meter: 0
 
83 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
Quote:
Originally Posted by kinglance82

Treefrog, I have the same unlocked GSM Tmobile MotoX that your wife has. When she uses the ATT sim with Straigh Talk, does she get LTE or just the HSPA+? Next month I was going to try but I cannot find a definitive answer if the LTE works or not.
Thanks!
Lance

I'm not Treefrog but I can tell you that yes LTE is great on the Moto X with att Straight Talk. Just not as fast as AT&T LTE. But still faster than HSPA+. My brother has the unlocked T-Mobile Moto X on att Straight talk. Phone testing says network type LTE
And if you need I can supply you with the apn he is using

Sent from my locked up, rooted XT1058 using Tapatalk
Last edited by SHOOTEMUP2.0; 14th May 2014 at 06:40 AM.
16th May 2014, 06:11 AM   |  #18  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Thanks for information! So you have to enter special numbers in the settings to get it to work with LTE?

Quote:
Originally Posted by SHOOTEMUP2.0

I'm not Treefrog but I can tell you that yes LTE is great on the Moto X with att Straight Talk. Just not as fast as AT&T LTE. But still faster than HSPA+. My brother has the unlocked T-Mobile Moto X on att Straight talk. Phone testing says network type LTE
And if you need I can supply you with the apn he is using

Sent from my locked up, rooted XT1058 using Tapatalk

12th June 2014, 10:52 PM   |  #19  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Well I have ATT straight talk from the Nano sim. After going from Tmobile, it seems the internet on ST like to turn off all the time, and is way slower than Tmobile's. Looks like next month I will be trying Cricket.

Quote:
Originally Posted by kinglance82

Thanks for information! So you have to enter special numbers in the settings to get it to work with LTE?


Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes