FORUMS

OnePlus 2 Forums: Discuss Everything About The OP2!

Now that the OnePlus 2 has been officially unveiled and that we have had close-up … more

Intel & Micron Announce “Revolutionary” Storage Tech

Intel & Micron have announced 3D Xpoint technology—”the … more

Google Now Interfaces With Third-Party Messaging Apps

Google has announced that Ok Google voice commands can now be used to send … more

Make Your Lockscreen More Productive With Widgets

Are you running Android Lollipop? Do you miss the ability to add widgets to your lock … more

[NON-DEV] [VZW] Bootloop after 4.4.2 Update

99 posts
Thanks Meter: 15
 
By ShredEight02, Member on 22nd February 2014, 01:38 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hey guys,

Tried updating with the 4.4.2 OTA on VZW and my phone got itself stuck in a boot loop. Gets to the android is updating sequence, says starting apps, then "Unfortunately android.proces.acore has stopped" and soft reboots. Totally stock, never rooted.

I got into system recovery and tried wiping cache but no luck with that. There are options to apply updates from sdcard and ADB, so is there a factory image for VZW 4.4 that I can push to my phone and apply it in recovery or am I SOL and have to do a factory reset? I'd hate to have to lose data...

Thanks!
 
 
22nd February 2014, 01:46 AM |#2  
Account currently disabled
Thanks Meter: 93
 
More
Quote:
Originally Posted by ShredEight02

There are options to apply updates from sdcard and ADB, so is there a factory image for VZW 4.4 that I can push to my phone and apply it in recovery or am I SOL and have to do a factory reset? I'd hate to have to lose data...

What version of the bootloader are you on?
22nd February 2014, 01:54 AM |#3  
ShredEight02's Avatar
OP Member
Flag Maine
Thanks Meter: 15
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Cozume

What version of the bootloader are you on?

Don't even know how to get to the bootloader on this phone. I can get into fastboot and recovery...
22nd February 2014, 02:00 AM |#4  
jwthompson's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 82
 
More
From powered off hold vol down +power for about 5 sec that will take you to the bootloader

Sent from my xt1060vzwDE
22nd February 2014, 02:05 AM |#5  
ShredEight02's Avatar
OP Member
Flag Maine
Thanks Meter: 15
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by jwthompson

From powered off hold vol down +power for about 5 sec that will take you to the bootloader

Sent from my xt1060vzwDE

There's no way to power down. I can soft reset and get into fastboot but that's about it.
22nd February 2014, 02:08 AM |#6  
jwthompson's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 82
 
More
Hold the power button down for 10 sec that should hard shut down the device

Sent from my xt1060vzwDE
22nd February 2014, 02:14 AM |#7  
ShredEight02's Avatar
OP Member
Flag Maine
Thanks Meter: 15
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by jwthompson

Hold the power button down for 10 sec that should hard shut down the device

Sent from my xt1060vzwDE

No dice, after I let go it boots back up...

I am able to adb sideload and I found this : https://docs.google.com/uc?id=0B9qC3...xport=download (zip of the 4.4 system image).

Does applying this seem like a legit approach?
22nd February 2014, 02:16 AM |#8  
jwthompson's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 82
 
More
Have you tried a factory reset in recovery?

Sent from my xt1060vzwDE
22nd February 2014, 02:17 AM |#9  
ShredEight02's Avatar
OP Member
Flag Maine
Thanks Meter: 15
 
Donate to Me
More
__
22nd February 2014, 02:18 AM |#10  
ShredEight02's Avatar
OP Member
Flag Maine
Thanks Meter: 15
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by jwthompson

Have you tried a factory reset in recovery?

Sent from my xt1060vzwDE

I haven't but I'd rather not lose texts, app data etc because those aren't saved to the internal sdcard partition, correct?
22nd February 2014, 02:23 AM |#11  
jwthompson's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 82
 
More
You won't lose anything that is saved to the sdcard only the app data and system data are factory reset...so yeah you will lose text but not pictures in your gallery or anything else that is saved to the sdcard

Sent from my xt1060vzwDE

---------- Post added at 09:23 PM ---------- Previous post was at 09:22 PM ----------

Imo i would do a factory reset in recovery

Sent from my xt1060vzwDE

Read More
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes