Post Reply

Earpiece and Speakerphone super low after using bluetooth handsfree.

OP untyped

18th May 2014, 08:46 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
19 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
Hi everybody. I have the t mobile moto x 32gb on ATT. Works great ..the best phone no questions. I have an older car with aftermarket JVC unit with bluetooth capabilities inluding A2DP(which works great by the way) but the microphone of the JVC is not good so I don't use it for phone calls. I had that issue before where after the phone being connected to the car and disconnected (when I leave the car) the sound is super low it shows max but it is not(the moto x has great crisp and loud sound both on the earpiece and the speaker), so I have to restart the phone and this will fix my issue..but since I am not using it much I was ok with it...Now I have a 2010 Prius with blueetooth handsfree calling but no A2DP(that is ok with me I can use the AUX). The microphone on the Prius is great people are saying they hear me great and so do I. But now I am facing that issue again..
Is anyone familiar with that ? It is really annoying that I leave the car where I was in a conversation with great sound I lock my car and walk on a busy street and cant here what people are saying no matter if I am using the speakerphone or the earpiece..I have to tell them that will call them back in a minute after I restart my phone.
PLEASE HELP !
THANKS
20th May 2014, 06:46 AM   |  #2  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
19 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
Anything ?
20th May 2014, 07:02 AM   |  #3  
Senior Member
Thanks Meter: 519
 
2,551 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
Try persist+ from play?
20th May 2014, 03:38 PM   |  #4  
Solutions Etcetera's Avatar
Senior Member
Flag Sierra Nevada (west slope)
Thanks Meter: 163
 
841 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
More
Bluetooth volumes have been haunted ever since 4.4. Hell... plugging in the charger when I am on my vehicle's bluetooth changes the volume.

Hoping this finally get this fixed in 4.4.3, but until then, I have found a number of tricks.

1.) There is a sweet spot on the volume scale (around 70%) that is best to leave it at.

2.) I haven't had to restart my phone... usually just cycling BT off and on again restores original volume. Sometimes even starting/stopping media playback fixes it.
21st May 2014, 10:20 PM   |  #5  
Junior Member
Flag Modena
Thanks Meter: 2
 
15 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
Donate to Me
More
I can confirm to have the same problem. Hope it'll be solved in next updates.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Moto X Q&A by ThreadRank