Android App Review: Manage Your Connections Automagically – XDA TV

Material Design is all the buzz in the Android world right now. … more

Official TWRP Recovery Lands on Micromax Canvas Magnus

With the recent release of Android One, Micromax and MediaTek released fully buildable … more

Update Overload: SuperSU Heavily Updated

There are apps and apps out there. Very few can reach the level of popularity required to stay at … more

Lollipop Leak Available for the Sprint Galaxy S5

Since the Android 5.0Lollipop’s official release not too long ago, we’ve seen … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

need help on a vzn dev edition and root

OP i8rice

29th June 2014, 04:42 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
14 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
hope someone can help.i have a vzn dev ed thats bootloader unlock and rooted on 4.4.2 but every time i turn off the phone and turn it back on root is gone and i would have to root again. if anyone can help me out it would be great. thanks in advance for any help
29th June 2014, 05:51 AM   |  #2  
DroidOnRoids's Avatar
Senior Member
Flag Baltimore, MD
Thanks Meter: 328
 
980 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
More
Did you use PIE root method?

Sent from my XT1060 using Tapatalk
29th June 2014, 06:44 AM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
14 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
i flash recovery twrp with moto toolkit the first time and it work but when i reboot i would lose root.then i try towelroot it would give me root again but if i reboot i would lose root. anyway to solve this would be great. thanks in advance
The Following User Says Thank You to i8rice For This Useful Post: [ View ]
29th June 2014, 09:13 AM   |  #4  
DonKilluminati23's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 30
 
205 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
If you can boot into recovery (twrp) just flash the su zip, if you search the forums or Google you will find a link
29th June 2014, 12:06 PM   |  #5  
imnuts's Avatar
Recognized Developer
Flag West Chester
Thanks Meter: 3,006
 
3,453 posts
Join Date:Joined: Jul 2007
Donate to Me
More
Thumbs down
You used a toolkit to flash recovery and root the phone? In the time it took to download and get the toolkit ready, you probably could have downloaded mfastboot, recovery, and a superuser zip and had all of them flashed and no issues.
29th June 2014, 03:33 PM   |  #6  
KidJoe's Avatar
Recognized Contributor
Flag Thorndale/Romansville, PA
Thanks Meter: 914
 
2,182 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
More
Quote:
Originally Posted by i8rice

hope someone can help.i have a vzn dev ed thats bootloader unlock and rooted on 4.4.2 but every time i turn off the phone and turn it back on root is gone and i would have to root again. if anyone can help me out it would be great. thanks in advance for any help

If you are using a tool kit, I have to ask.. Have you visited Moto's web site, requested the unlock code for your phone, and actually used it (mfastboot oem unlock uniquecode)?


If you have a developer edtion, consider this... Don't use the tool kit, instead...

Install Android Platform Tools, ADB, mFastboot and the Moto drivers by following -> http://mark.cdmaforums.com/ADB.htm

Root by following -> http://forum.xda-developers.com/moto...cking-t2649738 however, since it was written some time ago, get and use the newest TWRP from -> http://techerrata.com/browse/twrp2/ghost and get the newest SuperSU from -> http://download.chainfire.eu/supersu and copy it to the /SDCard in your phone (or just download it from the browser on your phone so its in /sdcard/download folder before you start)... Use these versions when following that process.

If you already got your unlock code from Moto's web site and used it, then you can skip step 1.

And step 5 should be started with the phone UNPLUGGED.
Last edited by KidJoe; 29th June 2014 at 03:40 PM.
29th June 2014, 07:14 PM   |  #7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
14 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
thanks for all the reply. i have it unlock by Moto's web site with the code.i have twrp 2711 and everything flash fine. i flash with the new su 2.0 in twrp2.7.1.1 it said flash successful but when it boots up i still have no root. i use rsd lite and flash Google Play Edition 4.4.2, by Q9Nap where the rom is already rooted. root work fine until i reboot i would lose root again.thanks in advance for any and all the help
29th June 2014, 07:53 PM   |  #8  
KidJoe's Avatar
Recognized Contributor
Flag Thorndale/Romansville, PA
Thanks Meter: 914
 
2,182 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
More
Quote:
Originally Posted by i8rice

thanks for all the reply. i have it unlock by Moto's web site with the code.i have twrp 2711 and everything flash fine. i flash with the new su 2.0 in twrp2.7.1.1 it said flash successful but when it boots up i still have no root. i use rsd lite and flash Google Play Edition 4.4.2, by Q9Nap where the rom is already rooted. root work fine until i reboot i would lose root again.thanks in advance for any and all the help

Did you ever try to downgrade to 4.4 and use something like slapmymoto or MotoWpNoMo or something before?

Either way, based on the past seeing similar symptoms.. I would consider downloading the stock verizon 4.4.2 SBF and then follow Option 5 at -> http://mark.cdmaforums.com/MotoX-ReturnToStock.html to get back to stock, then try TWRP and SuperSU again. (and yes there are a few lines/commands repeated there, that is intentional)
Last edited by KidJoe; 29th June 2014 at 07:58 PM.
29th June 2014, 08:27 PM   |  #9  
Darth's Avatar
XDA: ASSIST
Recognized Contributor
Flag The boonies - southwest Ontario
Thanks Meter: 4,673
 
12,407 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Heard of this another time....but can't find the thread. All signs for that person was bootloader unlocked and write protection still enabled.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes