More Android 5.0 Details Revealed, Microsoft Band Fitness Tracker – XDA TV

Google talks more about Android 5.0 Lollipop! That and much … more

Google Allows Search Queries To Interact With Apps

Android 5.0 Lollipop brings lots of new features that are quite useful for end users and … more

Lenovo Officially Owns Motorola, Following ~$3 Billion Deal

Google is now officially no longer the owner of American phone manufacturer … more

Microsoft Band Fitness Tracker Announced, Available

The wearable market has been around for a few years, with Pebble and Samsung smartwatches … more
Post Reply

Lost root on moto x

OP xpsychox

30th June 2014, 03:32 PM   |  #11  
OP Senior Member
Flag Marion
Thanks Meter: 15
 
233 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
More
When I get home I'll have to try and re root...

Slapped my Moto
30th June 2014, 03:41 PM   |  #12  
doitinthedirt's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 25
 
243 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
I just noticed something strange as I was checking my root and updates status, system updates is now at the bottom of the menu .. used to be top. I rooted with slap and than renamed the 3c_ota.apk and .odex files and I force a system update check and it fails.. so im still good on root but dont know how the menu has changed on my phone. I dont freeze anything dont have titanium thing installed..
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-06-30-10-28-40.jpg
Views:	116
Size:	72.3 KB
ID:	2825602   Click image for larger version

Name:	gh.jpg
Views:	115
Size:	77.5 KB
ID:	2825614  
Last edited by doitinthedirt; 30th June 2014 at 03:50 PM.
30th June 2014, 07:33 PM   |  #13  
OP Senior Member
Flag Marion
Thanks Meter: 15
 
233 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
More
This is weird...lol

Slapped my Moto
18th July 2014, 03:39 AM   |  #14  
OP Senior Member
Flag Marion
Thanks Meter: 15
 
233 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
More
so i've decided to go ahead and try to re root my moto x. I'm following the instructions i did last time, the slapmymoto (don't need to do motowpnomo cuz i did check the WP, i have 0), pushed rockmymoto but i can't get cydia impactor to connect, keeps saying "signature bugs unavailable" and if i click "usb" drop down and say "scan for device" it say "no device" ideas?
18th July 2014, 04:21 AM   |  #15  
samwathegreat's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,737
 
2,000 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by xpsychox

so i've decided to go ahead and try to re root my moto x. I'm following the instructions i did last time, the slapmymoto (don't need to do motowpnomo cuz i did check the WP, i have 0), pushed rockmymoto but i can't get cydia impactor to connect, keeps saying "signature bugs unavailable" and if i click "usb" drop down and say "scan for device" it say "no device" ideas?

Straight from jcase's slapmymoto thread: "This is a "root path" for the 4.4 update, and in this case you will retain your stock recovery so features like remote wipe will continue to work. It requires you downgrading to 4.2.2 or already be on 4.2.2 before updating to 4.4."

Your screenshot shows that you are running 4.4. Additionally, you start off saying you followed instructions for slapmymoto, then you reference rockmymoto... Which one are you using? Or are you using both?

Additionally, you need to be VERY careful if you downgrade. Follow jcase's instructions exactly. There is a big risk of bricking if you make even one innocent mistake.

Please advise...
18th July 2014, 06:49 AM   |  #16  
OP Senior Member
Flag Marion
Thanks Meter: 15
 
233 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
More
Quote:
Originally Posted by samwathegreat

Straight from jcase's slapmymoto thread: "This is a "root path" for the 4.4 update, and in this case you will retain your stock recovery so features like remote wipe will continue to work. It requires you downgrading to 4.2.2 or already be on 4.2.2 before updating to 4.4."

Your screenshot shows that you are running 4.4. Additionally, you start off saying you followed instructions for slapmymoto, then you reference rockmymoto... Which one are you using? Or are you using both?

Additionally, you need to be VERY careful if you downgrade. Follow jcase's instructions exactly. There is a big risk of bricking if you make even one innocent mistake.

Please advise...

I was pushing both BC it says to..as I said in first post I did jcases root and had then somehow lost it... So idk how/why just did.. I was hoping I didn't have to downgrade but I had a feeling... But even so it wouldn't explain why I can't use the err.. That program that starts with a c.. Only thing I can remember from last time I think I had to play with my phone setting and put it from USB to photo mode or something like that... Other thing I have thought about is now I am using a cradle point mbr95 modem/router combo. Idk if it blocks it? I know HW to downgrade to 4.2.2 u have to edit one of the lines in the script for the fxz. Done it before... Just don't understand why that program wouldn't work?

Slapped my Moto
19th July 2014, 03:49 AM   |  #17  
1ad_m12's Avatar
Member
Thanks Meter: 19
 
67 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
More
Have you tried going into SuperSU > settings tab > unchecking and checking "enable superuser"? I know this sounds like a stupid question but sometimes stating the obvious can help narrow things down. I had this problem on my old Skyrocket before where I would suddenly lose root but be able to gain it back again simply by refreshing this setting in SuperSU.
The Following User Says Thank You to 1ad_m12 For This Useful Post: [ View ]
20th July 2014, 04:31 AM   |  #18  
OP Senior Member
Flag Marion
Thanks Meter: 15
 
233 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
More
Quote:
Originally Posted by 1ad_m12

Have you tried going into SuperSU > settings tab > unchecking and checking "enable superuser"? I know this sounds like a stupid question but sometimes stating the obvious can help narrow things down. I had this problem on my old Skyrocket before where I would suddenly lose root but be able to gain it back again simply by refreshing this setting in SuperSU.

Wtf.... Wow disabled and renamed and it worked.... Never heard if it.. Thanks!!

Slapped my Moto
20th July 2014, 06:13 AM   |  #19  
1ad_m12's Avatar
Member
Thanks Meter: 19
 
67 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
More
Quote:
Originally Posted by xpsychox

Wtf.... Wow disabled and renamed and it worked.... Never heard if it.. Thanks!!

Slapped my Moto

glad to help!
21st July 2014, 11:55 AM   |  #20  
OP Senior Member
Flag Marion
Thanks Meter: 15
 
233 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
More
Quote:
Originally Posted by 1ad_m12

glad to help!

I still can't believe that worked... Lol

Slapped my Moto

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Moto X Q&A by ThreadRank