Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,730,807 Members 43,379 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] No mobile data after flashing a rom moto x

Tip us?
 
Notreallygoodflashing
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Apr 2014
Default [Q] No mobile data after flashing a rom moto x

Hello I've been trying to flash flash a custom rom on a Moto X (XT1053) when I install it everything works fine but there is no mobile data, my carrier is Nextel.
Could someone tell me a sollution for this trouble

Roms attemped to flash:
Cyanogenmod 11
Paranoid Android
Carrier: Nextel Mexico
Model: Moto X (XT1053)
Rom: stock 4.4.2
 
samwathegreat
Old
#2  
samwathegreat's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 415
Posts: 869
Join Date: Apr 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Notreallygoodflashing View Post
Hello I've been trying to flash flash a custom rom on a Moto X (XT1053) when I install it everything works fine but there is no mobile data, my carrier is Nextel.
Could someone tell me a sollution for this trouble

Roms attemped to flash:
Cyanogenmod 11
Paranoid Android
Carrier: Nextel Mexico
Model: Moto X (XT1053)
Rom: stock 4.4.2

Have you input the proper APN settings for your carrier "Nextel Mexico"?
Remember: the "SEARCH" button will often save you a great deal of time waiting for a reply.

Help us keep XDA fun and safe. Please read the RULES, and please respect your fellow members.

Quote of the year:
Quote:
Originally Posted by doitinthedirt View Post
Well Google now doesn't work worth an iPhone. .I've spoken those last two lines ADB shell commands out loud for the past 15 minutes and I don't get root
The Following User Says Thank You to samwathegreat For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Notreallygoodflashing
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Apr 2014
Default A bit mire specific please

Quote:
Originally Posted by samwathegreat View Post
Have you input the proper APN settings for your carrier "Nextel Mexico"?
Where can I find those settings
Im still a noob : /
 
samwathegreat
Old
#4  
samwathegreat's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 415
Posts: 869
Join Date: Apr 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Notreallygoodflashing View Post
Where can I find those settings
Im still a noob : /
OK. You will need to get the APN settings from your carrier. I tried searching, but all of the relevant information seems to be in Spanish. You can probably find it somewhere on your carrier's website.

Once you have the APN info, you should go into Settings. Then under "Wireless & Networks", there should be a more button. Click more and there should be an option for Mobile Networks. You should find the APN settings inside. I'm not sure if this is exactly where you will find the settings on CM11, but it should be similar. Those instructions are for the stock ROM.

Without the proper APN settings, your phone will not get any data, as it does not know the gateway it should send the data through...that's what the APN settings are for.

Good Luck
Remember: the "SEARCH" button will often save you a great deal of time waiting for a reply.

Help us keep XDA fun and safe. Please read the RULES, and please respect your fellow members.

Quote of the year:
Quote:
Originally Posted by doitinthedirt View Post
Well Google now doesn't work worth an iPhone. .I've spoken those last two lines ADB shell commands out loud for the past 15 minutes and I don't get root
The Following User Says Thank You to samwathegreat For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Notreallygoodflashing
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Apr 2014
Default i think I found it

Quote:
Originally Posted by samwathegreat View Post
OK. You will need to get the APN settings from your carrier. I tried searching, but all of the relevant information seems to be in Spanish. You can probably find it somewhere on your carrier's website.

Once you have the APN info, you should go into Settings. Then under "Wireless & Networks", there should be a more button. Click more and there should be an option for Mobile Networks. You should find the APN settings inside. I'm not sure if this is exactly where you will find the settings on CM11, but it should be similar. Those instructions are for the stock ROM.

Without the proper APN settings, your phone will not get any data, as it does not know the gateway it should send the data through...that's what the APN settings are for.

Good Luck
This settings
Screnshot from my moto g
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-06-12-22-21-35.png
Views:	23
Size:	56.8 KB
ID:	2795244  
 
samwathegreat
Old
#6  
samwathegreat's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 415
Posts: 869
Join Date: Apr 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Notreallygoodflashing View Post
This settings
Screnshot from my moto g
Yes! That is the one. Just get the appropriate settings for Nextel Mexico and and create a new APN on CM11. I'm guessing there aren't any when you first flash it?

Were you able to find the appropriate settings on the carrier website? Or is "Telcel" (as shown on your Moto G screenshot) the same as "Nextel Mexico"?
Remember: the "SEARCH" button will often save you a great deal of time waiting for a reply.

Help us keep XDA fun and safe. Please read the RULES, and please respect your fellow members.

Quote of the year:
Quote:
Originally Posted by doitinthedirt View Post
Well Google now doesn't work worth an iPhone. .I've spoken those last two lines ADB shell commands out loud for the past 15 minutes and I don't get root
 
Notreallygoodflashing
Old
#7  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Apr 2014
Default moto g

Quote:
Originally Posted by samwathegreat View Post
Yes! That is the one. Just get the appropriate settings for Nextel Mexico and and create a new APN on CM11. I'm guessing there aren't any when you first flash it?

Were you able to find the appropriate settings on the carrier website? Or is "Telcel" (as shown on your Moto G screenshot) the same as "Nextel Mexico"?
No, that is from my other phone, my moto g

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Blast Those Flags with Knock the Flags

Lately, we have seen a rather drastic shift in the world of mobile device gaming. The infamous Angry … more

Hide Numbers on Your SMS and Call Logs with Reflection

How many times have you given your device to someone else in order to show them a … more

Implement Split View in Your LG G2 KitKat Rom with Automated Installer

Some of you may have remembered a story on the Portal a few weeks back … more

Cast Your Device Screen the Way it Was Meant to be with Second Screen

Not too long ago here on the XDA Portal, we covered how Google had made … more