Micromax Yureka: Indian Handset with CyanogenMod

Thesoap opera involving Cyanogen Inc., OnePlus, and Micromax is one of the most talked about … more

Chainfire Turns Your Bootanimation into a Logging Center

Having a nice boot animation certainly adds a little bit of aesthetic polish to your … more

Android TV Launcher Pushed to Google Play

Over the past decade, the tech universe has seen two drastic and widely contrasting changes with … more

Cyngn, OnePlus, Micromax – The Legal Battle

Recently, a battle has been waging in India over the rights to distribute the commercial … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Moto X dialer codes

OP drago10029

10th February 2014, 07:45 AM   |  #1  
drago10029's Avatar
OP Senior Member
Phazon Mines
Thanks Meter: 79
 
467 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
More
XT1053, just bought it. Running stock 4.4, always been stock. What are the dialer codes? I have yet to see a list or any success with the few i saw on random forums, thanks!

The goal is to be able to delve into hidden menu and also control the radios. Thanks in advance!!
10th February 2014, 11:56 AM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 29
 
137 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Quote:
Originally Posted by drago10029

XT1053, just bought it. Running stock 4.4, always been stock. What are the dialer codes? I have yet to see a list or any success with the few i saw on random forums, thanks!

The goal is to be able to delve into hidden menu and also control the radios. Thanks in advance!!

Testing menu (to control radio) is #*#*INFO*#*#

Sent from my XT1052 using Tapatalk
10th February 2014, 01:59 PM   |  #3  
Member
Flag Iowa
Thanks Meter: 22
 
80 posts
Join Date:Joined: Jan 2008
More
Quote:
Originally Posted by piccit

Testing menu (to control radio) is #*#*INFO*#*#

Sent from my XT1052 using Tapatalk

First off, the code is *#*#info#*#*
Secondly, dialer codes don't work on the stock moto x 4.4+ I've tried many and none will bring up any menu.

Another post mentioned the app Phone Testing. This has worked for me as far as bringing up the info menu.

https://play.google.com/store/apps/d....testing.phone

Sent from my XT1053 using xda premium
The Following 2 Users Say Thank You to chrstndsgnr For This Useful Post: [ View ]
10th February 2014, 02:21 PM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 29
 
137 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Quote:
Originally Posted by chrstndsgnr

First off, the code is *#*#info#*#*
Secondly, dialer codes don't work on the stock moto x 4.4+ I've tried many and none will bring up any menu.

Another post mentioned the app Phone Testing. This has worked for me as far as bringing up the info menu.

https://play.google.com/store/apps/d....testing.phone

Sent from my XT1053 using xda premium

Oops got the symbols backwards, thanks for catching that

But yeah, the codes seem to be hit or miss (I've had both experiences on stock -- it's working for me now on 4.4.2 but didn't work on 4.4)
The Following User Says Thank You to piccit For This Useful Post: [ View ]
10th February 2014, 07:38 PM   |  #5  
drago10029's Avatar
OP Senior Member
Phazon Mines
Thanks Meter: 79
 
467 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
More
Quote:
Originally Posted by chrstndsgnr

First off, the code is *#*#info#*#*
Secondly, dialer codes don't work on the stock moto x 4.4+ I've tried many and none will bring up any menu.

Another post mentioned the app Phone Testing. This has worked for me as far as bringing up the info menu.

https://play.google.com/store/apps/d....testing.phone

Sent from my XT1053 using xda premium

Quote:
Originally Posted by piccit

Oops got the symbols backwards, thanks for catching that

But yeah, the codes seem to be hit or miss (I've had both experiences on stock -- it's working for me now on 4.4.2 but didn't work on 4.4)

thanks for the help guys, I searched anycut in the play store but it's gone apparently. also, piccit is right, the dialer code does not work for 4.4 that was the first thing i tried when getting the phone lol

I'm just gonna find anycut on google. Also piccit, since we have the same model, Are there any noticable camera improvements for 4.4.2? also did system update work for you? it doesn't for me, and did audio effects toggles work for you? because on 4.4 it don't work for me lol.
10th February 2014, 09:24 PM   |  #6  
Senior Member
Thanks Meter: 29
 
137 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Quote:
Originally Posted by drago10029

thanks for the help guys, I searched anycut in the play store but it's gone apparently. also, piccit is right, the dialer code does not work for 4.4 that was the first thing i tried when getting the phone lol

I'm just gonna find anycut on google. Also piccit, since we have the same model, Are there any noticable camera improvements for 4.4.2? also did system update work for you? it doesn't for me, and did audio effects toggles work for you? because on 4.4 it don't work for me lol.

I actually have the 1060 (vze DE). I flashed the Great Britian 4.4.2 and never bothered to modify my build.prop to specify the right version.

As far as your questions:
I don't use the camera enough to comment.
I manually flashed 4.4.2, so system update doesn't come into play
I haven't touched my EQ/audio effects, they're still on whatever the defaults are

I'm not familiar with anycut, but if you just want to get to the testing menu, the app chrstndsgnr posted worked for me when the dialer code wouldn't on 4.4
11th February 2014, 03:29 AM   |  #7  
Member
Flag Iowa
Thanks Meter: 22
 
80 posts
Join Date:Joined: Jan 2008
More
Quote:
Originally Posted by drago10029

thanks for the help guys, I searched anycut in the play store but it's gone apparently. also, piccit is right, the dialer code does not work for 4.4 that was the first thing i tried when getting the phone lol

I'm just gonna find anycut on google. Also piccit, since we have the same model, Are there any noticable camera improvements for 4.4.2? also did system update work for you? it doesn't for me, and did audio effects toggles work for you? because on 4.4 it don't work for me lol.

AnyCut hasn't been updated since 2008. If you've installed it before, open the play store, click on the upper left and pick"my apps" then "all". You'll probably have to scroll all the way to the bottom

Here's the direct link, don't know if it'll work for you or not.

https://play.google.com/store/apps/d...ppdroid.anycut

Sent from my XT1053 using xda premium
11th February 2014, 05:29 AM   |  #8  
drago10029's Avatar
OP Senior Member
Phazon Mines
Thanks Meter: 79
 
467 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
More
Quote:
Originally Posted by chrstndsgnr

AnyCut hasn't been updated since 2008. If you've installed it before, open the play store, click on the upper left and pick"my apps" then "all". You'll probably have to scroll all the way to the bottom

Here's the direct link, don't know if it'll work for you or not.

https://play.google.com/store/apps/d...ppdroid.anycut

Sent from my XT1053 using xda premium

Thanks for the reply but I trieed that direct link else where already. also I can just get the apk from google like i did last time.
11th February 2014, 05:52 AM   |  #9  
Q9Nap's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 532
 
622 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
Donate to Me
you can create shortcuts to hidden menus through the activities widget in third party launchers like apex launcher and action launcher, probably others.

CQATest: CQATest > CQATest > .Test_MenuMode

Phone info (submenu of Testing): Settings > Phone info > .RadioInfo

Programming Menu: Programming Menu > Programming Menu > .ProgMenuApp$ProgMenuList

Qualcomm Settings: com.qualcomm.qualcommsettings > Qualcomm Settings > .QualcommSettings

Testing: Settings > Testing > .TestingSettings
Last edited by Q9Nap; 11th February 2014 at 05:54 AM.
30th August 2014, 08:23 AM   |  #10  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
All of those work except the programming menu when using the action launcher. Thanks for sharing!

Quote:
Originally Posted by Q9Nap

you can create shortcuts to hidden menus through the activities widget in third party launchers like apex launcher and action launcher, probably others.

CQATest: CQATest > CQATest > .Test_MenuMode

Phone info (submenu of Testing): Settings > Phone info > .RadioInfo

Programming Menu: Programming Menu > Programming Menu > .ProgMenuApp$ProgMenuList

Qualcomm Settings: com.qualcomm.qualcommsettings > Qualcomm Settings > .QualcommSettings

Testing: Settings > Testing > .TestingSettings


Post Reply Subscribe to Thread

Tags
code, dialer, frequency, modem, radio
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes