Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Moto X not enabling "battery saver".

OP trevorftard

22nd January 2014, 06:11 AM   |  #1  
trevorftard's Avatar
OP Senior Member
Flag Brenham, TX.
Thanks Meter: 13
 
101 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
More
I'm not sure if others have had this problem, but I updated to 4.4 a while back. I've never ever had problems with battery life on my phone. It lasts about a day comfortably. However, I decided to see if I could get better battery life out of it today by enabling "battery saver", as I haven't really ever noticed a degraded performance by doing so on any of my phones. Upon doing so, I flipped the switch and scrolled away to find that it immediately kicked off. I've cleared my cache and am running with dalvik runtime for stability. Has anyone else encountered an issue, or possibly a solution? I'm avoiding a factory data reset, as I'd rather deal with the problem than have to start over fresh.
22nd January 2014, 03:29 PM   |  #2  
Junior Member
Thanks Meter: 6
 
16 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Have you disabled Motorola Assist or anything? The battery saver uses assist to work.
The Following User Says Thank You to dustPile For This Useful Post: [ View ]
22nd January 2014, 04:10 PM   |  #3  
trevorftard's Avatar
OP Senior Member
Flag Brenham, TX.
Thanks Meter: 13
 
101 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
More
Quote:
Originally Posted by dustPile

Have you disabled Motorola Assist or anything? The battery saver uses assist to work.

That's it. Thanks.
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
battery, moto x, saver, saving, switch
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes