Post Reply

Play store 403 error on new Moto X

OP phusebox

11th February 2014, 06:45 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
30 posts
Join Date:Joined: Jun 2008
I just got a Moto X on Android 4.2.2 from Amazon in Germany. As it is a present for my wife I wanted to install everything for her so she can use it out of the box...

As soon as I logged in to her Google account I got some messages about updates for apps. So I tried to update them, but every app gives me the "couldn't download (403) error". Even if I try installing new apps it gives me the same error.

Now I've searched and tried some different things:

- switch from WiFi to 3G
- try different WiFi network
- clear cache on Play Store app
- clear cache on Play service
- clear cache on Download manager
- removing and re-adding the Google account
- doing a factory reset

Nothing works. I am now just on the verge of packing everything and sending it back to Amazon. After all the rave reviews I was expecting a great device, but I never had any problems with Android phones before and I've had my fair share of Android phones over the past 5 years or so.

Anybody got any idea how to fix this?
11th February 2014, 07:59 PM   |  #2  
KJ's Avatar
XDA: ASSIST
Recognized Contributor
Flag The boonies - southwest Ontario
Thanks Meter: 4,159
 
10,387 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Remove proxy in apn settings. Write it down tho...in case you need to put it back.

Reboot after. Make sure proxy is still gone.

Then clear playstore cache, play services and Google framework caches.

Reboot. Try play store.

Sent from my Moto X cellular telephone...
11th February 2014, 08:22 PM   |  #3  
Member
Thanks Meter: 6
 
31 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2644621
11th February 2014, 11:14 PM   |  #4  
Member
Thanks Meter: 9
 
54 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by kj2112

Remove proxy in apn settings. Write it down tho...in case you need to put it back.

Reboot after. Make sure proxy is still gone.

Then clear playstore cache, play services and Google framework caches.

Reboot. Try play store.

Sent from my Moto X cellular telephone...

I had the same problem after updating to 4.4.2.

I force closed and cleared play store cache and the same for google service framework + a reboot and it worked.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Moto X Q&A by ThreadRank