Firefox OS Architecture and Collaboration Opportunities w/ Asa Dotzler – XDA:DevCon 2014

We were privileged to host many presentations … more

Unofficial Android 4.4 Lands on Three Mediatek Devices

For the last few years, devices with MTK systems-on-chip haven’t received much … more

MultiImagePicker Library for Multiple Image Selection

App developmentcan be done in more than a handful of ways. You can write every single … more

Shoot Troubles, Not Users w/ Alex Boag-Munroe – XDA:DevCon 2014

In presenting the various sessions from XDA:DevCon 2014, weve mainly … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Problem with Firmware

OP justsat

30th January 2014, 04:41 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
13 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
I recently bought Moto X (xt1053). It comes with no carrier logo, but with mexican FW (Check attached screenshot) and 4.2.2. I flashed German 4.4.2 Firmware without modem. Well, everything seems ok, but I can't enter settings>security (creash) and after trying to delete ANY app - phone reboots. Also there are a lot of same errors every time (in logcat):
Quote:

01-30 17:07:46.290 12378-12378/? E/QSEECOMAPI:﹕ Error::Cannot open the file /firmware/image/keymaster.mdt
01-30 17:07:46.290 12378-12378/? E/QSEECOMAPI:﹕ Error::Loading image failed with ret = -1
01-30 17:07:46.290 12378-12378/? E/QCOMKeyMaster﹕ Loading keymaster app failied
01-30 17:07:46.290 12378-12378/? E/keystore﹕ could not open keymaster device in keystore (Operation not permitted)
01-30 17:07:46.291 12378-12378/? E/keystore﹕ keystore keymaster could not be initialized; exiting

I guess it is cause of I didn't flash modem/radio partition. So, my question... Is it okey to flash GR modem to mexican phone? Or how to properly get official 4.4.2 on my phone? Thank you.
Also, After I flashed MotoX Windows began to identify it as XT1052 (lol wtf?)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-01-29-13-37-37.png
Views:	33
Size:	133.5 KB
ID:	2548802  
Last edited by justsat; 30th January 2014 at 04:53 PM.
30th January 2014, 07:41 PM   |  #2  
Senior Member
Flag Fort Myers,FL
Thanks Meter: 240
 
574 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
More
Quote:
Originally Posted by justsat

I recently bought Moto X (xt1053). It comes with no carrier logo, but with mexican FW (Check attached screenshot) and 4.2.2. I flashed German 4.4.2 Firmware without modem. Well, everything seems ok, but I can't enter settings>security (creash) and after trying to delete ANY app - phone reboots. Also there are a lot of same errors every time (in logcat):

I guess it is cause of I didn't flash modem/radio partition. So, my question... Is it okey to flash GR modem to mexican phone? Or how to properly get official 4.4.2 on my phone? Thank you.
Also, After I flashed MotoX Windows began to identify it as XT1052 (lol wtf?)

no this has nothing to do with the modem the only thing the modem messes with is your cell, sms, data and so forth. i would just flash the Retial UK firmware without the modem's and see how that works out.
30th January 2014, 07:59 PM   |  #3  
flashallthetime's Avatar
Senior Member
Flag Richmond Hill
Thanks Meter: 1,300
 
3,785 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
Quote:
Originally Posted by dray_jr

no this has nothing to do with the modem the only thing the modem messes with is your cell, sms, data and so forth. i would just flash the Retial UK firmware without the modem's and see how that works out.

Actually the modem does cause issues with settings FC's, this has been discussed many times, problem being which modem do you flash to get data, if you flash the European modem its possible you will have issues, so pick one close to your location. I believe you can flash 4.4 modems and they will work fine with 4.4.2, do not downgrade to 4.2.2 or kiss your moto good bye

Sent on my Gummy running Lenoto X
30th January 2014, 08:58 PM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
13 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by flashallthetime

Actually the modem does cause issues with settings FC's, this has been discussed many times, problem being which modem do you flash to get data, if you flash the European modem its possible you will have issues, so pick one close to your location. I believe you can flash 4.4 modems and they will work fine with 4.4.2, do not downgrade to 4.2.2 or kiss your moto good bye

Sent on my Gummy running Lenoto X

As I said before, my phone came from Mexico, Is it safe to flash full FW (including modem) of other region (Europe) ?
30th January 2014, 09:11 PM   |  #5  
flashallthetime's Avatar
Senior Member
Flag Richmond Hill
Thanks Meter: 1,300
 
3,785 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
Quote:
Originally Posted by justsat

As I said before, my phone came from Mexico, Is it safe to flash full FW (including modem) of other region (Europe) ?

No, chances you won't get data, try the Brazilian firmware or T-Mobile, AT&T or Rogers if the 4.4.2 Rogers sbf firmware has been uploaded, here I have the Brazil modem https://www.dropbox.com/s/vbjxj7bilfb4kvl/modem.zip, just unzip and flash in fastboot
Fastboot flash modem NON-HLOS.bin
Fastboot erase modemst1
Fastboot erase modemst2
Fastboot flash fsg fsg.mbn
Fastboot reboot and it's safe to plug your phone
The modem is from 4.4

Sent on my Gummy running Lenoto X
30th January 2014, 09:38 PM   |  #6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
13 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by flashallthetime

No, chances you won't get data, try the Brazilian firmware or T-Mobile, AT&T or Rogers if the 4.4.2 Rogers sbf firmware has been uploaded, here I have the Brazil modem , just unzip and flash in fastboot
Fastboot flash modem NON-HLOS.bin
Fastboot erase modemst1
Fastboot erase modemst2
Fastboot flash fsg fsg.mbn
Fastboot reboot and it's safe to plug your phone
The modem is from 4.4

Sent on my Gummy running Lenoto X

Should i use fastboot which included in adb or some special motorola (is so - link plz)
30th January 2014, 09:43 PM   |  #7  
flashallthetime's Avatar
Senior Member
Flag Richmond Hill
Thanks Meter: 1,300
 
3,785 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
Quote:
Originally Posted by justsat

Should i use fastboot which included in adb or some special motorola (is so - link plz)

Fastboot in SDK, place those files also in the same folder as fastboot

Sent on my Gummy running Lenoto X
30th January 2014, 11:10 PM   |  #8  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
13 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by flashallthetime

Fastboot in SDK, place those files also in the same folder as fastboot

Sent on my Gummy running Lenoto X

Done, Setting>Security now works, but phone doesn't -- no signal
30th January 2014, 11:11 PM   |  #9  
flashallthetime's Avatar
Senior Member
Flag Richmond Hill
Thanks Meter: 1,300
 
3,785 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
Quote:
Originally Posted by justsat

Done, Setting>Security now works, but phone doesn't -- no signal

Apns ?

Sent on my Gummy running Lenoto X
30th January 2014, 11:15 PM   |  #10  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
13 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by flashallthetime

Apns ?

Sent on my Gummy running Lenoto X

Just found out that my IMEI is 0 now, what should i do ?

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes