Post Reply

[Q] Sim Card Error

OP jairal

10th January 2014, 10:21 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
Hi,

I have recently bought a MotoX Sprint XT1056 not developer ed. I have unlocked the phone using this guide from on youtube watch?v=sw675ipX-ds

It is unlocked now and I can detect the network operators available but cant register to any. There is a red triangle with a white + on the celular signal icon. The sim I am using was tested on an iPhone 5 and works, using an micro sim adaptor it works on my S4. The sim is cut, however using a proper nano sim it still says sim error.

I would really like to use the MotoX I think it is a really solid phone and feels good at hand, what could the issue be??
10th January 2014, 04:19 PM   |  #2  
stanislavshulgin's Avatar
Member
Flag Novosibirsk, USSR. YES, COMRADE!
Thanks Meter: 2
 
40 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Donate to Me
More
You have unlocked bootloader of your phone, that does nothing with sim lock. Sprint devices are locked so you should contact them before you can use them in other networks
11th January 2014, 10:53 AM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
I have looked around the forum and other sites. Is sprint moto x a gsm phone or cdma? Because I can detect gsm networks. But cellunlocker says my phone is not gsm. Anyone can confirm it?

Sent from my GT-I9500 using xda app-developers app
11th January 2014, 01:13 PM   |  #4  
KidJoe's Avatar
Senior Member
Flag Thorndale/Romansville, PA
Thanks Meter: 855
 
2,109 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
More
Quote:
Originally Posted by jairal

I have looked around the forum and other sites. Is sprint moto x a gsm phone or cdma? Because I can detect gsm networks. But cellunlocker says my phone is not gsm. Anyone can confirm it?

Sent from my GT-I9500 using xda app-developers app

Sprint and Verizon use CDMA on their networks for Voice and 3G data, however they include GSM bands for "global roaming capabilities" and also support LTE.

Sprint ships their phones with the GSM side sim locked. Verizon's X is shipped Sim UNLOCKED. (this is separate from locked/unlocked bootloader).

There are a few threads I've seen about people trying to use Sprint Moto X with the SIM of a GSM carrier and running into difficulties due to the SIM Lock. I haven't seen any "this is how I sim unlocked my Sprint Moto X and got it working on a GSM carrier" type posts. I've seen a few suggestions of "call sprint to try and unlock." This might work, but it might not. Some carriers have rules around sim unlocking... (must be current customer, billing must be current, have to be customer for xxx days, etc).
14th January 2014, 07:46 AM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
How to get the unlock window to pop out? Inserting a foreign sim doesnt seem to make it work.

Sent from my GT-I9500 using xda app-developers app
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Moto X Q&A by ThreadRank