Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[SOLVED] Unrooted VZW Moto X Will Not Boot Past Splash Screen

OP thebrianiac

16th May 2014, 02:53 AM   |  #1  
thebrianiac's Avatar
OP Junior Member
Flag Charlotte, NC
Thanks Meter: 0
 
13 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
More
I cannot get my phone to boot. It started when I was installing updates from the Play Store. It suddenly rebooted in the middle and it hasn't made it past the boot animation since.

When I try to turn it on, it will go through the boot animation and then end with the Verizon logo. The screen turns off afterwards. If I leave it alone, it eventually reboots itself again.

I've had this happen a couple times in the past but it always recovered after a couple of reboots.

This is an unrooted phone. The only sideloaded app installed is SwiftKey Beta. It has that latest 4.4.2 update. The battery was ~50% when it rebooted the first time. It's set to use ART runtime. I've tried clearing the cache from the bootloader AND from fastboot. Neither helped. I really don't want to restore to factory defaults if I don't have to. Advice?

SOLVED: My solution in 3rd post.
TL;DR: Reflashed stock system partition. Turned on and plugged in overnight. Hard reboot via holding down power button for 7-10 seconds. YMMV
Last edited by thebrianiac; 16th May 2014 at 03:35 PM.
16th May 2014, 02:04 PM   |  #2  
KidJoe's Avatar
Recognized Contributor
Flag Thorndale/Romansville, PA
Thanks Meter: 971
 
2,295 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
More
You mention Unrooted, does that mean you've never used SlapMyMoto/RockMyMoto/etc or MotoWpNoMo?

If so, and you don't mind re-writing your /system partition (putting it back to stock), you can try option 2 or 3 on -> http://mark.cdmaforums.com/MotoX-ReturnToStock.html . Option 2 will definitely not touch your data/apps. Option 3, if you follow EXACTLY will also not touch your data/apps.
The Following User Says Thank You to KidJoe For This Useful Post: [ View ]
16th May 2014, 03:30 PM   |  #3  
thebrianiac's Avatar
OP Junior Member
Flag Charlotte, NC
Thanks Meter: 0
 
13 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
More
Quote:
Originally Posted by KidJoe

You mention Unrooted, does that mean you've never used SlapMyMoto/RockMyMoto/etc or MotoWpNoMo?

If so, and you don't mind re-writing your /system partition (putting it back to stock), you can try option 2 or 3 on -> http://mark.cdmaforums.com/MotoX-ReturnToStock.html . Option 2 will definitely not touch your data/apps. Option 3, if you follow EXACTLY will also not touch your data/apps.

Thanks for the reply, Mark.

I actually tried flashing the stock system partition last night shortly after I posted here but it didn't work.

However, I left it plugged in and turned it on once before I went to bed. In the morning, it was still stuck after the boot animation so I held down the power button for about 10 seconds to hard reboot it. I went to brush my teeth and get ready for work and when I came back, the phone had booted up all the way! Reflashing the stock system partition may have helped but I can't be sure.

I've seen this happen before but I think it was after I switched to ART and my sister's Dalvik Moto X doesn't do it. I'll be switching back to Dalvik after this scare.
16th May 2014, 04:43 PM   |  #4  
KidJoe's Avatar
Recognized Contributor
Flag Thorndale/Romansville, PA
Thanks Meter: 971
 
2,295 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
More
[QUOTE=thebrianiac;52700161I've seen this happen before but I think it was after I switched to ART and my sister's Dalvik Moto X doesn't do it. I'll be switching back to Dalvik after this scare. [/QUOTE]
Art is still "experimental" and not all apps work with Art.. so.. Its best to stick with Dalvik for now.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes