Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

T-Mobile LTE and Moto X

OP T&C

10th June 2014, 03:56 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 4
 
23 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
Have had LTE in our area for years just noticed the other day both Moto X phone connecting on 4G?

Only setting I find is Auto and or 2 G

Under settings, Data, other, mobile network, preferred network type.

I'm I missing some other setting or trick ?
10th June 2014, 03:58 AM   |  #2  
Darth's Avatar
XDA: ASSIST
Recognized Contributor
Flag The boonies - southwest Ontario
Thanks Meter: 4,876
 
13,406 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Pretty sure 4g is LTE. Some devices just say 4g.

Correcte if on wrong anyone. 👍
10th June 2014, 01:33 PM   |  #3  
Member
Thanks Meter: 14
 
66 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
Tmobile rom says 4g for hspa and 4g lte for lte. Usually when I'm in a call, it switches to 4g (hspa) and after the call it switches to lte

---------- Post added at 12:33 PM ---------- Previous post was at 12:32 PM ----------

Could be a temporary network problem with tmobile in your area
10th June 2014, 03:37 PM   |  #4  
samwathegreat's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,790
 
2,030 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by aptalca

Tmobile rom says 4g for hspa and 4g lte for lte. Usually when I'm in a call, it switches to 4g (hspa) and after the call it switches to lte

---------- Post added at 12:33 PM ---------- Previous post was at 12:32 PM ----------

Could be a temporary network problem with tmobile in your area

I can second this. My GSM Moto Xs say "4G" for both LTE and HSPA+

Interestingly, the Moto "G" shows "3G" while on HSPA+

One really useful app for checking which network type you are on is called "LTE Discovery" - free from the market. It will let you know if you are on LTE, or HSPA+ (or even EDGE).

You can also go to Settings > About Phone > Status and the network type will be listed under "Mobile Network Type".

Good Luck
10th June 2014, 03:53 PM   |  #5  
SymbioticGenius's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 117
 
483 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
I posted a decent response in your other thread.

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2778254

I opened this thread and almost my mind cause I knew I responded last night. Can I mod merge these threads please.

Thanks
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes