ToqAN Fixes Android 5.0 Notification Bug on Qualcomm Toq

The Qualcomm Toq is probably one of the lesser known smartwatches on the market … more

How to Root and Unlock the Google Nexus 6 on a Mac – XDA TV

In the past, XDA Developer TV Producer droidmodd3rx has shown you how to … more

Set Up Your MediaTek Device with Comprehensive Beginner’s Guide

As can be seen with the use of MediaTek chips in Android One devices … more

Sony Updates AOSP Sources to Android 5.0.1

Just a few days ago, Sony did an utterly fantastic job by pushing out numerous device trees for … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Ubuntu 13.10 MTP

OP M@XLOL

10th March 2014, 04:20 AM   |  #1  
M@XLOL's Avatar
OP Senior Member
Central Illinois
Thanks Meter: 146
 
1,675 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
Donate to Me
More
Can't get this to work and its mildly annoying. I can adb sideload ROMS and whatnot but need to boot into windows to get any real file transfers done.

Strange this is the only phone (tried lg g2, and gal nex) that I have an issue with.

in b4 no replies.
10th March 2014, 04:02 PM   |  #2  
Senior Member
Flag Orlando
Thanks Meter: 22
 
158 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
I sympathize with you. Specific to your question I have no answer. Go to the Android website and it talks about Windows and Mac. No Linux.

BUT, I use wifi file transfer pro.... From play store. And also AirDroid. Gets it done through wifi on common network. And it's very fast for me. Hope that helps.

Sent from my XT1060 using Tapatalk
10th March 2014, 10:33 PM   |  #3  
M@XLOL's Avatar
OP Senior Member
Central Illinois
Thanks Meter: 146
 
1,675 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
Donate to Me
More
Ugh... I'll see if I can hack it together.

I was hoping a developer would stop by to enlighten me.

I don't have WiFi for the desktop it's always plugged in.

Sent from my Moto X using XDA Premium 4 mobile app
11th March 2014, 03:18 AM   |  #4  
Senior Member
Flag Fort Myers,FL
Thanks Meter: 238
 
571 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
More
Quote:
Originally Posted by M@XLOL

Ugh... I'll see if I can hack it together.

I was hoping a developer would stop by to enlighten me.

I don't have WiFi for the desktop it's always plugged in.

Sent from my Moto X using XDA Premium 4 mobile app

no dev here but i dual boot linux and win7 and i would recommend Google android MTP on linux and read and see what everyone says. i will be booting back into linux tomorrow and i will see what you need to do my self, but right now i have some clients idevices to work on and iTunes and most of my modding software is windows only
11th March 2014, 06:43 AM   |  #5  
Senior Member
Flag Orlando
Thanks Meter: 22
 
158 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
Doesn't have to be actually through wireless wifi to work. One of my computers is directly connected to the router. But if no router is used at all then it would not be an option for you

Sent from my XT1060 using Tapatalk
12th March 2014, 07:34 PM   |  #6  
Junior Member
Earth
Thanks Meter: 4
 
29 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
I just got a Moto X and I'm also running Ubuntu 13.10 on a desktop. When I get home this evening I will test this out and see if I can get it to work in any way. I haven't been on Ubuntu recently since I've been doing the rooting process through Windows.
20th April 2014, 06:21 AM   |  #7  
M@XLOL's Avatar
OP Senior Member
Central Illinois
Thanks Meter: 146
 
1,675 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
Donate to Me
More
just installed ubuntu gnome's new lts and its working out of the box

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes